Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Umeås IKT-bransch behöver nyanställa. Här en bild från Umeås IT-konferens den 25:e november 2014. Foto: Mikael Hansson, InfoTech Umeå

1150 nya jobb kan skapas i Umeås IKT-bransch

En ny undersökning som gjorts på uppdrag av Umeå Kommun och InfoTech Umeå visar att det finns behov av över 1000 nya tjänster i Umeå den närmsta tiden. Framförallt handlar det om programmerare och utvecklare till Umeås snabbt växande IKT-bransch.

Umeås företagare har framtidstro och behöver anställa, det visar en ny undersökning som gjorts på uppdrag av Umeå kommun och InfoTech Umeå. Undersökningen, som genomförts bland IKT-företag (informations- och kommunikationsteknikföretag) i Umeå kommun under 2014, visar att branschens företag har en stark framtidstro. Branschen har växt med över 800 personer och 80 nya bolag mellan 2006-2012. Företagen som svarat i undersökningen tror att utvecklingen kommer att gå dubbelt så snabbt framöver.

Snabbväxande bransch

– IKT-branschen är en av Umeå kommuns snabbats växande branscher. Jag tror att framsynta företag, modiga innovatörer och bra infrastruktur ligger bakom framgången, säger Roland Carlsson, näringslivschef Umeå kommun

Enligt undersökningen finns ett behov av 1150 tjänster i Umeås IKT-bransch inom de närmsta åren. Framförallt handlar det om av programmerare och utvecklare, men också säljare.

Mer information

Läs hela undersökningen här eller kontakta:

Roland Carlsson
näringslivschef
Umeå kommun
070-578 65 50
mejl

Hanna Dermes
marknadsansvarig
InfoTech Umeå
0720-65 44 58
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag