Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Joachim Ljungquist, vd för Content Central, är mycket nöjd över att företaget finns med i amerikanska riskkapitalbolaget 500 Startups satsning i Norden.

500 Startups vill investera i Content Central

Det amerikanska riskkapitalbolaget 500 Startups vill investera 1,5 miljoner kronor i Umeåföretaget Content Central.

Det amerikanska riskkapitalbolaget 500 Startups har valt ut sju nordiska startup-bolag som de vill investera omkring en miljon kronor i vardera. För Umeåföretaget Content Central rör det sig om en investering på 1,5 miljoner som kan användas för att kunna ta nästa tillväxtsteg.

Till investeringsmöjligheten kopplas även ett acceleratorprogram som kallas Distro Dojo och inleds med fyra intensiva veckor i Stockholm då fokus ligger på marknadsföring och marknadsanalys.

– Vi är de enda från norra Sverige som är med i satsningen, vilket är riktigt kul. De har granskat vår affärsplan och tycker att vi är ett intressant bolag i ett spännande skede, berättar Joachim Ljungquist, vd för Content Central.

Ta nästa steg

Förhoppningen är att de antagna bolagen i och med investeringen och acceleratorprogrammet ska kunna ta nästa steg i sin tillväxt och även kunna ta in mer kapital.

– Till hösten siktar vi på att ta in kapital, totalt mellan 5 till 10 miljoner kronor, främst för att lansera tjänsten utanför Sverige, bekräftar Joachim Ljungquist. Då är det sannolikt att vi tar med 500 Startups med som en finansieringspartner.

Content Central är en plattform för att koppla ihop frilansjournalister och redaktioner.

 

Text och foto: Mikael Hansson, InfoTech Umeå

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag