Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Barn coachas av idrottsstjärnor i Umeå

Change the game är ett projekt i Umeå med målet att barn ska tycka att det är roligare att sporta och leva längre och friskare liv. Starten är lördag den 27 september, då barn och ungdomar coachas av bland andra Per Elofsson, Björn Ferry och Lisa Miskovsky.

Umeås elitföreningar inom fotboll, hockey, innebandy och alpint gör tillsammans med sin huvudsponsor fastighetsbolaget Balticgruppen en unik, gemensam satsning på barn- och ungdomsidrott. Change the game går ut på att sprida ett nytt tankesätt kring barns idrottande. Kunskapen kommer från forskning inom området. Med ambitionen att börja forma idrotten efter barnens behov görs såväl en utbildande insats mot föräldrar och ledare som en kostnadsfri träningscamp för alla barn, ungdomar och föräldrar i Umeå.

Nya träningsformer

Involverade i projektet är både idrottsstjärnor samt Idrottshögskolan vid Umeå universitet och SISU Idrottsutbildarna.

Lördagen den 27 september går startskottet för Change the game. Barn och ungdomar får under dagen chansen att prova på nya träningsformer sida vid sida med sina idoler. Samtidigt kan föräldrar och ledare ta del av senaste forskningen kring hur vi bäst tar hand om barnens talang och hälsa genom flertalet föreläsningar och seminarier av ledande personer inom området.

Stjärnjakten

Barn i åldrarna 7–12 år får möjlighet att ta sig igenom en åldersanpassad övningsbana, kallad

Stjärnjakten, där barnen på ett kul sätt får utmana och testa sina allsidiga färdigheter i kombination med olika grenspecifika moment. Gästcoacher i Stjärnjakten, som leds av armbryterskan Heidi Andersson, är fotbollsspelarna Danny Persson och Emma Berglund, alpina åkarna Lisa Blomkvist och Charlotta Säfvenberg, ishockeyspelarna Alexander Hellström och Stefan Öhman samt innebandyspelarna Alexander Bodén och Josefina Eiremo.

Två av föreläsarna är Michail Tonkonogi, professor i idrottsfysiologi, och Tor Söderström, professor vid Idrottshögskolan, Umeå universitet.

Mer information:

Läs mer om Change the game på www.changethegameumea.se

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag