Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Butikssuccé 3 mil från A-läge

Läget i Hörnefors, 3 mil söder om Umeå, verkar vara helt perfekt. H&H Butiq omsätter mer än flera klädbutiker i Umeå centrum och stamkunder finns från Sveriges alla hörn!!

De som lånat ut initialerna till H&H Butiq är Helen Bergström och Helén Fredriksson, som 1987 öppnade butiksdörren för första gången.

– Vi hade träffats genom fotbollen men kände egentligen inte varandra. När Helen köpte det här huset frågade hon om jag ville bli hennes kompanjon. Och vem vill inte driva en klädbutik när man är 20 år, säger Helén Fredriksson.

Brett sortiment

Det här var bara några år efter att pappersmassafabriken i Hörnefors lades ned, och olyckskorparna kraxade utanför den nyöppnade butiken. Inte många trodde på idén.

Men redan efter tre år byggdes butiken ut från 60 till 200 kvm, och 2010 fördubblades den ytan.

60 % är damkläder, 30 % herrläder och 10 % accessoarer, skor och inredningsdetaljer.

– Vi har ett ganska brett sortiment, där varumärket inte är det viktigaste. Det här gör att vi får handla av alla, och vi har 30–40 leverantörer. Unikt är att det finns något för alla.

Kunderna stannar länge

2012 firade butiken 25-årsjubileum och vann priset som Årets företagare på Umegalan. I motiveringen nämns bland annat ”en positiv inställning, ett ständigt kundfokus och ett par djärva beslut”.

– Vi jobbar med hjärtat. Många kunder är här länge för att få hjälp att få ihop garderoben, och vi bjuder på fika, säger Helén Fredriksson.

Inställningen har gjort butiken omtalad i branschen. H&H Butiq har kunder från hela Sverige, och 2 700 personer är klubbmedlemmar. Kanske blir det fler med den senaste marknadsföringsinsatsen: stora skyltar på E4 och en fyra meter hög palm utanför butiken.

Mer information:

Läs mer på H&H Butiqs hemsida.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag