Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Foto: Mårten Lång

Cecilia tog VM-guld i MTB-orientering

Cecilia Thomasson, mountainbike-orienterare från Umeå, hittar guld i skogarna. Efter att i juni ha tagit EM-guld på långdistans, blev hon etta i sprint den 27 augusti vid VM i Estland.

– Jag kan inte fatta att det är sant. Helt fantastiskt, säger Cecilia Thomasson till Svenska Orienteringsförbundets hemsida.

Hon slog till redan den första dagen av VM-tävlingarna. Efter ett felfritt lopp, stundtals efter helt egna vägval, kunde Cecilia konstatera att ingen i det seedade fältet (som startade efter henne) var snabbare.

– Det var väldigt tekniskt i början av loppet. Jag valde att stanna upp och verkligen läsa in mig fem-sex gånger under inledningen av loppet, säger Thomasson till orientering.se.

Tillbaka efter kraschen

VM-guldet är imponerande med tanke på att det bara är en månad sedan Cecilia Thomasson var med om en rejäl krasch med cykeln. Det slutade med tre dygn på sjukhus, och hon har fortfarande men av vurpan.

– Jag fick hålla uppe från cyklingen i en veckas tid. Men även efter det har det varit problem. Jag får ont i nacken efter passen, men det är bara muskulära bekymmer och inget som blir sämre av att träna. Så nu kör jag fullt ut på VM så får vi se hur det blir med tävlingar under resten av året, säger Cecilia Thomasson till förbundets hemsida.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag