Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Cinnober i stort samarbete med japanska börsen

Den japanska börsjätten JPX i Tokyo har valt svenska Cinnober, med kontor i Umeå som leverantör av ett nytt clearingsystem. För det börsnoterade teknikbolaget innebär det ytterligare ett internationellt kundsamarbete inom det alltmer uppmärksammade segmentet för realtidsclearing.

Cinnobers lösningar återfinns redan hos ett antal ledande aktörer runt om i världen. Det nya avtalet innebär att man nu utöver centra som Sydney, London, Sao Paolo och Johannesburg även kan inkludera Tokyo bland de stora finansiella centra som satsar på svenskutvecklad risk- och clearingteknologi.

– Det här är en stor och viktig affär som understryker vår ledande position inom clearing, säger bolagets vd Veronica Augustsson i en kommentar.

– Världens främsta marknadsplatser har i allt högre utsträckning börjat inse vikten av att investera i toppmodern clearingteknologi och där har vi en unik position som den enda egentliga leverantören inom realtidsclearing. Det känns väldigt inspirerande att nu kunna lägga ytterligare en prestigefull referens till redan framgångsrika projekt, som brasilianska BM&FBOVESPA, brittiska LME Clear och sydafrikanska JSE.

"Bland det största vi gjort"

För Cinnober innebär det nya samarbetet att både kontoren i Stockholm och Umeå blir delaktiga i utvecklingen.

– Vi kommer att sätta upp två team för att jobba med detta, ett i Stockholm och ett i Umeå. Det här är bland det absolut största vi har gjort, säger Jonas Engman, platschef på Cinnober i Umeå.

– Det är mycket roligt att vi här i Umeå finns med i detta. Vi kommer nu att behöva bli fler och ansöker om folk på bred front, fortsätter han.

Tillhör toppskiktet

JPX tillhör toppskiktet bland världens finansiella marknadsplatser. Börsen bildades i januari 2013 genom en sammanslagning mellan dåvarande Tokyo Stock Exchange och Osaka Securities Exchange. JPX tillhandahåller instrument för handel med noterade värdepapper och derivat, däribland ett av världens mest handlade instrument, Nikkei 225.

Cinnobers lösningar återfinns redan hos ett antal ledande aktörer runt om i världen. Det nya avtalet innebär att man nu även kan inkludera Tokyo bland de stora finansiella centra som satsar på svenskutvecklad risk- och clearingteknologi.


Text och foto: Mikael Hansson, InfoTech Umeå

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag