Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Veronica Augustsson

Cinnober startar trainee-program i Umeå och vill bygga ett finansiellt it-kluster. På bilden, Cinnobers vd Veronica Augustsson, till höger, som vid konferensen Datatjej 2013 träffade många studenter i Umeå. Från vänster Sofia Papworth, Fanny Linderborg och Malin Jofjärd. Foto: Mikael Hansson, InfoTech Umeå

Cinnober storsatsar på trainee-program i Umeå

Cinnober startar en ettårig trainee-utbildning i Umeå i höst som ett led i en offensiv satsning på ett finansiellt it-kluster i norra Sverige.

– Vi ser stor potential när det gäller såväl vår egen verksamhet som den regionala utvecklingen i Västerbotten, säger Cinnobers VD Veronica Augustsson, när hon berättar om den nya satsningen på ett trainee-program i Umeå.

– Vi går i bräschen för den typen av tekniksatsning här i Sverige. Regionen, med Umeå, Luleå och även finska Vasa, visar på mycket god tillväxt. Dessa tre städer har tillsammans över 60 000 studenter, vilket understödjer våra ambitioner att vara med och skapa ett finansiellt it-kluster.

Satsningen följer en allt större internationell trend, inte minst i USA, som innebär att företag förlägger spjutspetsverksamhet till en medelstor stad med målet att exempelvis skapa ett ledande teknikkluster.

Unga talanger

– Genom den nya satsningen kommer vi också i kontakt med många unga talanger och dessa vill vi erbjuda något väldigt speciellt. Målet är att trainee-utbildningen inom en snar framtid ska klassas som det absoluta topprogrammet i vår bransch.

Cinnober är idag världsledande som leverantör av finansiell teknologi till börser, marknadsplatser och clearingoperatörer. Kundlistan består av stora globala aktörer med extrema krav på tillförlitlighet och prestanda, däribland brasilianska BM&FBOVESPA, Deutsche Börse, Dubai Gold & Commodities Exchange, London Metal Exchange, LME Clear, MarkitSERV och Stock Exchange of Thailand.

På Cinnobers kontor i Stockholm och Umeå arbetar 250 personer, fördelat på 25 olika nationaliteter. Organisationen är anpassad för stora och affärskritiska projekt som kräver god specialistkompetens.

Branschutbildning

– Vi bedriver en innovativ och internationell verksamhet som vi vet tilltalar unga teknikintresserade tjejer och killar, fortsätter Augustsson. Trainee-satsningen är ett led i vår strävan att ytterligare höja attraktionskraften och knyta de bästa talangerna till oss. Målsättningen är att täcka in hela spektrat med en fullfjädrad branschutbildning, som omfattar allt ifrån teknikutveckling och design till försäljning och internationella kontakter.

– Vår verksamhet erbjuder stora utmaningar och världsledande krav på såväl prestanda som funktionalitet, vilket vi vet appellerar till riktigt duktiga tekniker. Det kan handla om allt från extremt låga svarstider till dagsheta områden såsom big data och sociala mediers inverkan på finansbranschen.

Start i höst

Trainee-programmet är en del av Cinnober Academy. Antagningen påbörjas i sommar och den första utbildningen startar tidigt i höst. Bolaget planerar att ha två antagningar om året och erbjuder efter avslutat program traditionsenlig anställning i en specialist- eller projektledarroll.

Mer information:

Läs mer på Cinnobers webbplats.


Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag