Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Comfort Hotel Winn

Comfort Hotels öppnar flaggskepp i Umeå

Den 14:e september öppnar nya Comfort Hotel Winn i sina nya lokaler i centrala Umeå. Tolv våningar, 52 meter över havet och 185 nya rum med strålande utsikt över Umeå tillsammans med 300 kvm restaurang är ett axplock av allt som hotellet har att bjuda på.

– Detta hotell kommer verkligen att föra med sig något helt nytt till Umeå. Våra rum kommer att erbjuda spännande design, fantastiska sängar och inte minst stadens bästa utsikt. På bottenvåningen hittar man restaurang och en stor lobby där alla gäster och Umeås invånare alltid är välkomna. Här ska nya bekantskaper stiftas och bra idéer kläckas. Detta hotell kommer att bli en helt naturlig mötesplats i Umeå, säger hotelldirektör Chris Pedersen.

Byggs ihop med Utopi

Nya Comfort Hotel Winn byggs i samma kvarter som den nya shoppinggallerian Utopia och de båda kommer att förbindas med en egen ingång.

– Med hotellet och shoppinggallerian förverkligar vi en dröm vi har haft väldigt länge, att skapa en naturlig mittpunkt och mötespunkt i Umeå. Oavsett om du ska övernatta, äta eller shoppa så hittar du allt under ett tak. Nu ser vi bara fram mot att få hälsa besökarna välkomna, säger Håkan Martinell, vd för Balticgruppen Fastighet AB.

Den kända arkitekten Anders Björkén har fått i det närmaste fritt spelrum i utformingen av hotellets interiör.

– Comfort Hotels vågar tänka otraditionellt i en traditionell och konservativ bransch. Därför är det väldigt inspirerande att jobba med projekt som Comfort Hotel Winn. Resultatet har blivit en lek mellan moderna möbelklassiker och glada färger som tillsammans skapar en unik, inspirerande och behaglig atmosfär, avslutar Anders Björkén.


Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag