Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Vinnare av regionfinalen av 33-listan blev Syndigate med sin plattform Content Central. Från vänster Erik Rönnberg, Andreas Waleij, Joachim Ljunquist, Åsa Mjörndal och Josh Evans.

Content Central vann 33-listans regionfinal i Umeå

Content Central från företaget Syndigate från Umeå blev under onsdagskvällen utvalda som det mest innovativa teknikföretaget av en erfaren jury när 33-listan gjorde sitt turnéstopp i Umeå.

Företaget Syndigate har utvecklat plattformen - Content Central - där professionella skribenter kan lägga upp artiklar, recensioner, korsord och annat. Därmed blir det enklare för olika medier att köpa in nytt material. Omkring 1 000 skribenter har redan anslutit sig.

Ny Teknik och Affärsvärldens ”33-listan” var på besök i Umeå för att leta efter unga innovativa företagare som platsar in på listan. Inför en erfaren jury fick tre företag från Umeå 60 sekunder på sig att övertyga under en pitchtävling. Det är för åttonde året som 33-listan uppmärksammar unga teknikföretag runt om i Sverige. Umeå var andra stoppet på Sverigeturnén och som vanligt fick tre företag chansen att pitcha sina idéer live för juryn där vinnaren slår sig direkt in på 33-listan.

Uminova Innovation inblandade i alla tre företag

Intressant att notera är att alla tre företagen, förutom vinnaren även Elastisys och AMT Solutions, har fått stöd under sin uppbyggnad av inkubatorn Uminova Innovation.

33-listan bygger på nomineringar av företag från hela Sverige och vinnarna utses gemensamt av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden. Juryn letar efter företag med en unik produkt eller tjänst uppbyggd kring en tydlig innovation med stor internationell potential – en innovation som har förutsättningar att förändra spelreglerna i sin bransch. För att platsa på listan måste företaget vara baserat i Sverige och grundat tidigast 2008.

Bland tidigare Umeåvinnare märks bolag som Limes Audio och Algoryx. Den slutgiltiga vinnarlistan för 2015 avslöjas 14 april under en stor gala på Münchenbryggeriet i Stockholm.


Text och foto: Mikael Hansson, InfoTech Umeå

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag