Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Cykelstaden Umeå in i kampen

I år ska Umeås 225 km cykelvägar nötas ännu mer än vanligt. För första gången deltar Umeå i The European Cycling Challenge (Cykelkampen), där städer i Europa tävlar om att cykla längst.

Cykelkampen går ut på att den stad som cyklar flest mil vinner. Ju fler invånare som är med, desto större chans har en deltagande stad att vinna. Tävlingen är öppen och gratis för alla som bor, jobbar, studerar eller bara cyklar i städerna.

Det här är tredje gången som tävlingen anordnas, och i skrivande stund har 32 europeiska städer anmält sig. I deltagarlistan återfinns bland annat Barcelona, Bologna, Bristol, Uppsala – och Umeå.

Vardagsresor

Tävlingen pågår 1-31 maj. I fjol segrade Tallinn i Estland, där deltagarna cyklade totalt drygt 55 000 km under en månad. Den längsta sträckan per deltagare noterade västra London, med 159 km per person.

Alla typer av cyklar är tillåtna och registreras får alla vardagscykelresor, exempelvis till jobb, skola, bio, kompisar och shopping. Sportaktiviteter med cykel får däremot inte räknas.

Mer information:

Läs mer och registrera dig på www.cykelkampen.se eller läs mer om tävlingen på www.europeancyclingchallenge.eu

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag