Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

En miljon passagerare på Umeå Airport

Fredagen den 12 december landade årets miljonte passagerare på Umeå Airport. Efter en stark utveckling under flera år är det första gången som flygplatsen når över miljongränsen.

Med SAS flygplan SK2026 landade Åsa Ericson 12.35 på Umeå Airport och togs emot av flygplatschef B-O Lindgren, kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg och Umeå kommuns marknadschef Anna Olofsson. Boende i regionen var inbjudna och tillsammans med resenärerna och samarbetspartners firades detta historiska ögonblick.

– Vi är oerhört glada över den utveckling vi ser och vi blickar framåt med tillförsikt. Att passera 1 000 000 resenärer är en viktig milstolpe i regionens och flygplatsens utveckling, för flygplatsen speglar den region den betjänar. Den här dagen är ett kvitto på att flygplatsen ska fortsätta utvecklas och möta regionens behov av tillgänglighet, säger B-O Lindgren.

– Flygplatsen är en grundförutsättning för Umeå regionen, övriga Västerbotten och norra Västernorrland men det är även viktigt att förstå hur viktig vår region är för Sverige.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag