Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

BOS Incoming

Entrén till Sverige finns i Umeå

Best of Scandinavia Incoming paketerar Sverigeresor för turister från flera europeiska länder. Kontoret ligger i Umeå, som företagsledningen ser som en naturlig metropol.

För 15 år sedan började Best of Scandinavia Incoming att producera och paketera resor till Sverige. Målgruppen är främst människor i tysktalande länder.

Det framgångsrika arbetet med att erbjuda bra paket, har underlättats av den tyska tv-serien "Inga Lindström", som ger en romantiserad bild av svenska slott, herrgårdar och skärgårdsmiljöer.

— I dag levererar vi ungefär 100 000 övernattningar i Sverige per år, säger Rüdiger Lohf, som är platschef på kontoret just utanför Umeå.

Umeå en intressant stad


I november i fjol flyttade han och hustrun/arbetskamraten Cornelia företagets verksamhet till Umeå från Kiruna. Yngste sonen banade väg genom att börja på Dragonskolan.

— Vi tyckte mer och mer om Umeå för varje gång vi var här och hälsade på. Människor är öppna och vänliga, säger Cornelia Lohf.

Rüdiger Lohf betonar att det fanns helt naturliga skäl för att även företaget skulle trivas.

— Umeå är ju Norrlands kulturella och politiska metropol. Det gör att vi kan kombinera vildmarken med en intressant stad.

Färja och 2014


Ett populärt tema för turisterna är Sapmi, alltså Sameland. Ett annat paket som går hem hos många är boende i trädkoja i Granö plus en tid i Umeå.

Makarna Lohf tror att besöksnäringen i regionen går att utveckla. Aktiviteter och boende finns, det handlar bara om att paketera på intressanta sätt.

Den nygamla båten över Kvarken ger nya möjligheter, och självklart också Kulturhuvudstadsåret 2014.

— Jag tror att det är viktigt att vara både tidigt ute och aktiv i marknadsföringen. Man får använda de kanaler som finns, till exempel har vi med 2014 i vår katalog, säger Cornelia Lohf.

Mer information:

Läs mer på BOS Incomings webbplats.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag