Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Foto: Per Wiklund

Finnkampen och flera andra stora innebandyevenemang till Umeå

Innebandysäsongen 2016/17 kommer att inledas i Umeå. Finnkampen för seniorlandslagen spelas i Umeå Energi Arena den 8 till 9 september. Dessutom kommer flera ytterligare arrangemang inom Svensk Innebandy att äga rum i Umeå 2016 till 2018.

Svensk Innebandy har satt ihop ett evenemangspaket med Umeå som innebär att flera nationella och internationella evenemang ska genomföras i staden under 2016, 2017 och 2018.

Finnkampen har arrangerats i Umeå en gång tidigare (december 2006) med 3 768 åskådare på läktarna. Nu kommer evenemanget tillbaka till Umeå den 8 till 9 september.

- Svensk Innebandy ser fram emot att starta upp säsongen 2016/17 med Finnkampen i Umeå. Den evenemangsmix som vi därefter erbjuder den lokala publiken känns minst lika tilltalande. Att finna långsiktiga samarbeten med städer och destinationer, som i detta fall med Umeå, är viktigt i Svensk Innebandys arbete med att skapa evenemang som ännu starkare än tidigare bidrar till utveckling, såväl för destinationen som för sporten på alla nivåer, säger Svensk Innebandys generalsekreterare, Göran Harnesk.

Flera ungdomstävlingar

Umeå ska inom de kommande åren också arrangera Sweden Floorball Youth Camp samt distriktslags-SM två gånger.

- Vi är både glada och väldigt stolta över att Umeå under det kommande året får möjlighet att vara värd för dagens världsstjärnor i Finnkamperna och framtidens stjärnor i distriktslags-SM. Att vi får förtroendet av Svensk Innebandy att arrangera de här evenemangen känns som en ytterligare bekräftelse på att vi just nu är innebandyns huvudstad. Vi ska verkligen jobba hårt för att skapa härliga folkfester, säger Simon Dahl, evenemangsansvarig på Visit Umeå AB.

Svensk Innebandys kommande arrangemang i Umeå

Finnkampen herrar torsdag 8 september 2016
Finnkampen damer fredag 9 september 2016
Sweden Floorball Youth Camp 15 år tors-sön 3-6 november 2016
Distriktslags-SM 16 år tors-sön 5-8 januari 2017
Distriktslags-SM 16 år tors-sön 4-7 januari 2018

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag