Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Solidar

Foto: AnnaKarin Drugge

Fondbolag i Umeå anställer 60 personer

Solidar, med huvudkontor i Umeå, fortsätter att expandera. Sedan 1 februari har företaget fått fler än 1 000 nya kunder och ett behov av 60 nya medarbetare, och då gärna studenter.

När Solidar startades 2003 var det många som skakade på huvudet – inte skulle det väl gå att slå sig in på fondmarknaden. Resultaten för Solidar har varit desto positivare. I dagsläget har bolaget omkring 100 000 privatkunder, vars pension och andra sparformer förvaltas aktivt.

Solidar har fyra år i rad tilldelats utmärkelsen Di-Gasell av Dagens industri, och i sina förvaltningsresultat fortsätter man att överträffa staten. Bolaget förvaltar 9 miljarder kronor och har seglat upp som nummer 9 på PPM-listan över fondbolag.

Olika bakgrund

Thomas Karlsson, vd för Solidar, gör klart att man inte nöjer sig med detta:

– Målet är att få 30 000 nya kunder per år framöver.

För att nå detta måste Solidar rekrytera. Kundtjänsten är redan utökad, och nu behöver bolaget 20 nya säljare och fem rådgivare.

– Säljarna kan med fördel vara studenter, men vi ser gärna en blandning av ung och gammal. I dag jobbar här alltifrån civilekonomstudenter till en före detta konstlärarinna. Det handlar mycket om den kommunikativa förmågan, säger Solidars försäljningschef Johannes Nordström.

Vidareutbildning

Nyrekryteringen kan i sig leda till ett ännu större behov av medarbetare.

Ju mer vi säljer, desto fler rådgivare behöver vi, säger Thomas Karlsson.

För de tjänsterna krävs egentligen licensiering eller färdiga civilekonomstudier, men det finns andra vägar till samma mål.

– Vi har samarbete med Umeå universitet kring traineeprogram för studenter. Dessutom har vi möjlighet att vidareutbilda. Det kan vara en morot att kunna bli rådgivare för den som börjar som säljare, säger Thomas Karlsson.

Mer information:

Läs mer om Solidar på deras webbplats.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag