Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Årets frisörföretagare 2016, Anna-Märtas Hårdesign. Här tillsammans med prisutdelarna Headline och Feelgood

Handelsgalan 2016 blev en stor succé!

Lördag 23 januari genomfördes återigen Handelsgalan Umeå på Umeå Folkets hus. Biljetterna till årets gala var helt slutsålda och de 470 gästerna fick, förutom mat och underhållning från Maria Möller hylla galans nio pristagare.

Med hjälp av över 5 600 röster från allmänheten så kunde vinnarna i fyra av galans nio kategorier utses.

­- Det känns otroligt roligt att vi genom Handelsgalan får en chans att lyfta fram de fantastiska människor vi har inom handeln. Att det dessutom är butikernas egna kunder som bestämmer vilka som vinner är extra roligt och något som vinnarna kan vara stolta över, säger Janne Wiktorsson, projektledare för Handelsgalan.

Bland årets vinnare märks bland annat Pär Eneroth från Systembolaget Wasagallerian som blev utsedd till Årets butikssäljare med motiveringen ”Ständigt leende och med en personlig touch rekommenderar han sina kunder en passande dryck för alla världens maträtter.”

Både ICA och Coop fick vinna

Andra vinnare är Specsavers i kategorin Årets butik sällanköpshandel och Handelsgården i Årets hållbara butik. ICA Supermarket Mariehem tog hem vinsten i kategorin Årets butik dagligvaruhandel och där utbröt kvällens största jubel när det stod klart att de tog hem vinsten i konkurrens med ICA Maxi och Coop City.

Coop blev dock inte lottlösa, utan Coop Nord tog fick ta emot Årets hederspris för den betydelse de har haft för handelns utveckling i Umeå de senaste 90 åren.

Vinnarna nomineras till nationell gala

Förutom äran så kommer vinnarna även att nomineras till Retail Awards, som arrangeras av Svensk Handel och samlar butiker från hela landet.

- Ifjol blev Fredrik Schoultz från Jeansbolaget i Umeå slutnominerad till Årets butikssäljare på Retail Awards efter att han tog hem segern på vår Handelsgala. Vi hoppas att vi får någon finalist från Umeå även i år, säger Janne Wiktorsson.

Slutsåld galakväll

Totalt deltog 470 gäster på Handelsgalan och de bjöds på mat och underhållning av hög klass. Bland gästerna återfanns såväl butiksägare och deras personal som ledande politiker och fastighetsägare.

- Galan var återigen helt slutsåld, trots att vi hade 100 fler biljetter än ifjol. Detta är såklart otroligt roligt och visar om inte annat att galan anses som viktig och vi blickar redan framåt mot nästa års Handelsgala, säger Janne Wiktorsson.

Här är alla vinnarna

Årets butik, dagligvaruhandel: ICA Supermarket Mariehem
Årets butik, sällanköpshandel: Specsavers
Årets hållbara butik: Handelsgården
Årets ledare: Helen Bergström & Helén Fredriksson, Butiq H&H
Årets butikssäljare: Pär Eneroth, Systembolaget Wasagallerian
Årets frisörföretagare: Anna-Märtas Hårdesign
Umeå Tidnings Marknadsföringspris: Ingrids underkläder
Årets unga stjärnskott: Marcus Johansson, Honeycomb MVG
Årets hederspris: Coop Nord

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag