Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

ICA Supermarket Böleäng tog hem priset som Årets butik, dagligvaruhandel vid Handelsgalan 2014.

Handelsgalan växlar upp

Lördag den 24:e januari 2015 är det återigen dags Handelsgalan Umeå och det är med gott självförtroende arbetet med galan nu går in en i mer intensiv fas. Bl.a. har flera nya samarbetspartners knutits till galan.

– Handeln är en av Umeås viktigaste branscher med över 3000 anställda i mer än 600 företag. Det är för att hylla alla dessa som vi gör Handelsgalan och det känns väldigt inspirerande att vi nu drar igång uppladdningen för Handelsgalan 2015 på riktigt, säger Janne Wiktorsson, Handelsgalans projektledare.

Precis som tidigare bjuds allmänheten in att både nominera och rösta på sina favoriter till de olika priserna, där nomineringsperioden är öppen mellan 28:e oktober och 16:e november. En jury kommer därefter välja ut 3-5 slutnominerade i respektive kategori som är röstningsbara från och med 26:e november.

– En liten nyhet i år är att vi kommer bjuda in till en after-work fredag den 21:a november där vi kommer presentera de som är nominerade och börja peppa upp på riktigt inför Handelsgalan, säger Janne Wiktorsson.

Fler involerade

Arrangörerna till galan är Umeå Handel, Umeå kommun genom Näringslivsservice, Visit Umeå AB och Umeå Folkets Hus. Med i arrangörsgruppen finns i år också Umeå Tidning, som även fungerar som mediepartner. Man har även knutit till sig fler huvudsamarbetspartners än tidigare.

– Att fler vill vara med och samarbeta med oss är väldigt glädjande och visar att Handelsgalan är viktig för Umeå. Ju fler vi är som arbetar för att uppmärksamma handeln desto bättre är det. För det är lätt att ha handeln för given, säger Janne Wiktorsson.

Huvudsamarbetspartners för Handelsgalan 2015 är Handelshögskolan vid Umeå universitet, MOFAB, Invito, Malmö Aviation, Resulterna, Scherdins fastigheter, Strömpilen/Citycon, Thorengruppen, UPAB, USM och Åhlens medan NRA är profilpartner.

Mer information:

Läs mer om Handelsgalan på www.handelsgalanumea.se

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag