Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Foto: IKEA

IKEA i Umeå öppnar i februari

IKEA-varuhuset i Umeå öppnar dörrarna för första gången den 26 februari 2016. Företaget har med tanke på det centrumnära läget beställt lådcyklar, och en ny busslinje kommer också att trafikera handelsområdet.

Ledningsgrupp och avdelningschefer är igång med arbetet inför öppning och de flesta av medarbetarna börjar runt årsskiftet. Ytterligare några tjänster ska tillsättas innan personalstyrkan blir komplett med omkring 200 medarbetare. 

– Det känns fantastiskt att jag och mina kollegor nu har ett öppningsdatum att räkna ner till. Vi ser fram emot den 26 februari då vi kan möta våra kunder och dela med oss av vår heminredningskompetens och visa upp vårt varuhus fullt med lösningar och inspiration för livet hemma i Umeåregionen, säger Mari Gustafsson, varuhuschef IKEA Umeå.

Energioberoende

Bygget går enligt plan. Varuhuset värms och kyls med bergvärme och all belysning är LED, från parkering in till minsta lilla utrymme i varuhuset. IKEA Umeå blir, tillsammans med alla övriga av IKEA-koncernens varuhus och byggnader i Norden, helt energioberoende genom de egna vindparkerna i Dalarna och Härjedalen.

Umeå kommun har ordnat en ny busslinje mellan centrala Umeå och handelsområdet, som kommer att gå var 15:e minut med start den 1 februari.

IKEA Centres shoppingcenter med sina 90 butiker, integrerat med IKEA varuhuset, öppnar cirka tre veckor senare, den 17 mars 2016.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag