Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

IKSU innebandy gör dokumentär

Fredag den 23 september släpper ett av världens bästa innebandylag, IKSU innebandy från Umeå, en egen dokumentärserie. Den är till stora delar filmad av spelarna själva.

Tittare kan varje vecka följa spelarnas och ledarnas väg mot SM-finalen i Globen i april.

– Vi tror att det kommer att bli spännande och intressant att följa den här dokumentären, och vi tror också att den kommer att göra vårt mål och vägen dit ännu tydligare för oss i organisationen, säger Jocke Sjöström, klubbchef för IKSU innebandy.

Chans att lära känna laget

Produktionen görs i samarbete med konceptbyrån Nicke&Nico, som ser många anledningar till varför dokumentären skapas och varför den kommer att fylla en roll.

– IKSU innebandy är ett unikt lag i svensk idrott som vi tror många i Sverige vill följa, inte minst unga tjejer som spelar innebandy, men man kanske inte riktigt vet hur. Vi skapar ju relationer till Paradise Hotel-deltagare och sysslolösa B-kändisar – så varför inte lära känna ett gäng drivna innebandyspelare som tränar och kämpar sju dagar i veckan för att uppnå sitt mål – att vinna SM-guld, säger Nicke Berglund på Nicke&Nico.

Matcher och vardag

”Vägen till Globen” kommer att publiceras på IKSU:s webb och spridas i sociala medier varje fredag. Varje avsnitt blir kring fem minuter långt och kommer att behandla de idrottsliga resultaten likväl som vardag, resor och relationer, friktionen som blossar upp mellan vinnarskallarna och förutsättningarna för kvinnliga idrottare i en av Sveriges största idrotter – innebandy.

Oavsett om IKSU tar sig hela vägen till SM-final eller inte kommer dokumentärserien att sända sitt sista avsnitt för säsongen i samband med finalerna i Globen den 18 april.

Förväntansfull

– Tjejerna är målmedvetna elitidrottare men samtidigt unga människor som är vana att kommunicera med bilder och filmer, och därför är de det perfekta laget för att skapa sin egen dokumentär på det här sättet. Vi runtomkring hjälper bara till med lite ramar – sedan kommer spelarna själva att bjuda in tittarna bakom kulisserna. Det ska bli väldigt spännande att se hur det här utvecklar sig, även för oss, säger Malin Nilsson, spelare i IKSU till för två år sedan och nu PR- och marknadsansvarig för innebandyklubben.

Mer information:

Se alla avsnitten på www.iksuinnebandy.se

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag