Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Jakten på techsuccéer börjar i Umeå

Umeå är första anhalten när höstens upplaga av Di Digital Startup Tour startar 11 oktober. Syftet med turnén är att hitta Sveriges nästa stora techsuccé.

Den svenska internet- och startupscenen är hetare än någonsin. Framgångssagor som Skype, Klarna, Spotify och Mojang har satt Sverige på den digitala världskartan.

– Genom Startup Tour ger vi oss ut på jakt efter morgondagens succéer. Vi har precis öppnat anmälningarna till tävlingen – så vi uppmanar alla fantastiska super-startups där ute att signa upp nu! säger Paula Thelin, projektledare för Di Digital Startup Tour.

Lokala samarbetspartners är Infotech Umeå, Uminova Innovation och BIC Factory, och VK:s Affärsliv 24 planerar att live-streama eventet.

Resa till Silicon Valley

EQT Ventures, Northzone, Moor, Balderton och Industrifonden är alla engagerade i turnén.

– Vi vill fånga upp de bolag som har möjligheten att totalt förändra en industri eller en bransch. Vi vet att det finns gott om entreprenörer där ute som sitter på idéer som kan bli nästa miljardbolag, säger Daniel Goldberg, redaktör på Di Digital.

I prispotten väntar en resa till Silicon Valley med möten med rådgivare och riskkapitalbolag, publicitet i Dagens industri, Di Digital och Digitalpodden samt priser från partnerföretagen.

Mer information:

Läs mer och anmäl ditt bolag på turnéns webbplats.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag