Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Stolta och glada över att Limes Audio finns med bland Sveriges hetaste unga teknikbolag på 33-listan. Från vänster Jan Snygg, styrelseordförande, och Fredric Lindström, vd och grundare, samt Christian Schüldt, teknisk chef och även grundare av bolaget.

Limes Audio fortfarande av Sveriges hetaste teknikbolag

Limes Audio gör det igen. För andra året tar man sig in på 33-listan över Sveriges hetaste unga teknikföretag.

Det är medvind för Limes Audio från Umeå. Med sin egenutvecklade produkt som tvättar bort ekon, brus och burkigt ljud i högtalarsystem väcker man intresse från såväl kunder som investerare.

Tidigare i år fick Limes Audio ett patent i USA för sin tekniklösning, vilket är ett viktigt steg för att internationella investerare ska få upp ögonen för bolaget.

Men inte nog med det. När årets 33-lista över Sveriges främsta unga teknikbolag offentliggörs tisdag kväll 1 april av tidningarna Ny teknik och Affärsvärlden finns Limes Audio med även där, se alla vinnarna. Faktum är att det är för andra gången som Limes Audio vinner en plats på listan. Åtråvärt absolut, eftersom de flesta nominerade bolagen sållas bort när juryn granskar de över 200 bolag som nominerats.

Bra för investerare

– Just mot investerare känns det som att det ger en legitimitet och sätter en god stämpel på bolaget, säger en mycket glad Fredric Lindström, vd och en av grundarna av bolaget, när han firar tillsammans med medarbetare efter att ha tagit emot priset på scenen i Münchenbryggeriet i Stockholm.

– De bolag som är med på 33-listan anses ha en hävstång, det vill säga en affärsidé och verksamhet som innebär att företaget kan växa explosionsartat, och det är givetvis något som investerare tycker är intressant, fortsätter han.

Gav nya kunder

Fredric Lindström avslöjar också att redan fjolårets placering på listan gav en eller kanske två nya kunder som fick upp ögonen för bolaget.

– Det gjorde att vi dök upp på deras radar. De hade kanske hittat oss ändå, men visst ger en sådan här listplacering lite extra.

Att bli utnämnd som ett av Sveriges hetaste unga teknikbolag är således bra i finansiärers ögon. Men det är också viktigt för sammanhållningen i teamet, understryker Fredric Lindström.

– Det är roligt för de anställda, det märks. Vi är ett bolag med engagerade medarbetare och det är kul för oss alla att få det här kvittot, konstaterar Fredric Lindström innan firandet fortsätter tillsammans med de i teamet som är på plats.

Också för inkubatorn Uminova Innovation är Limes Audios listplacering glädjande, eftersom Limes Audio stöttats på olika sätt med affärscoachning inom Uminova.


Text och foto: Mikael Hansson, InfoTech Umeå

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag