Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Fredric Lindström, vd och grundare av Limes Audio, hoppas på en plats som ett av Europas främsta teknikföretag.

Limes Audio från Umeå kan bli hetast i Europa

Limes Audio från Umeå kan bli ett av Europas mest lovande teknikföretag. Företaget är en av finalisterna i en tävling som uppmärksammar de 100 mest lovande teknikföretagen i Europa.

Tävlingen Red Herring Top 100 Europe Award uppmärksammar varje år de 100 mest lovande teknikföretagen i Europa. Limes Audio från Umeå är ett av företagen som är nominerade till finalen i tävlingen som avgörs 15 april.

– Jag är oerhört stolt över att Limes Audio är en av finalisterna, säger Fredric Lindström, grundare och VD på Limes Audio.

– Det senaste året har varit fantastiskt. Först fick vi vår teknik patenterad i USA, och sedan ett signifikant ägartillskott på 15 miljoner kronor. Under de senaste två kvartalen har affärerna börjat rulla in, och vi har nu avtal med två av världens mest namnkunniga bolag inom audioprodukter, och gör förstudier med ett av världens största bolag.

Noggrann utvärdering

Att bara bli nominerad till tävlingen är stort. De finalister som organisationen Red Herring tagit fram har utvärderats för teknologisk innovation, affärsidéns styrka, genomförande av idéer, ledningens kvalitéer, avtryck på marknaden, ekonomisk utveckling och socialt värde.

– Det finns många framstående företag som producerar innovativa och fantastiska produkter i Europa, och vi har haft stora svårigheter att välja ut finalisterna. Limes Audio visar stor potential och förtjänar därför en plats, menar Alex Vieux, förläggare och VD på Red Herring.

– Vi kan med säkerhet säga att de företag som kommer in på listan kommer växa till enastående företag med stor genomslagskraft, fortsätter Alex Vieux.

Limes Audio och de övriga finalisterna kommer att få presentera sina strategier på Red Herring Europe Forum i Amsterdam den 13–15 april, och de slutgiltiga 100 vinnarna tillkännages den 15 april.

Framgång i tidigare tävlingar

Limes Audio har tidigare haft framgång också i andra tävlingar. Både 2013 och 2014 tog företaget en plats på 33-listan som hyllar Sveriges främsta teknikbolag. Limes Audio tog sig också 2014 in på HIT-listan som ett av Sveriges 50 hetaste teknikbolag.


Text och foto: Mikael Hansson, InfoTech Umeå

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag