Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Limes Audio

Glada pristagare från Limes Audio.Från vänster Albin Flyckt, Fredric Lindström, grundare, Magnus Berggren och Marcus Wirebrand.

Limes Audio hyllas som ett av Sveriges hetaste teknikföretag

Limes Audio tar plats som ett av Sveriges hetaste unga teknikföretag på Ny Tekniks och Affärsvärldens prestigefyllda 33-listan. "Vårt mål är att vara världsledande", säger grundaren Fredric Lindström.

När tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden gästade Umeå under torsdagen var det för att vaska fram ytterligare ett företag till den 33-listan de sammanställer över de hetaste unga teknikföretagen i Sverige.

Kvällens vinnare blev företaget Limes Audio från Umeå, som på bara sex år tagit klivet ut på en internationell marknad med sin tekniklösning för bättre ljud i konferenstelefoner och högtalare. En överlycklig Fredric Lindström, grundare av Limes Audio med tio anställda, tog jublande emot utmärkelsen på scenen på Nolia.

Målet är att vara världsledande

– Vårt mål är att vara världsledande leverantör av mjukvara till högtalarkommunikation. Bra ljud blir allt viktigare till nya plattformar som mobiler, läsplattor och smarta tv-apparater, berättar Fredric Lindström vars företag redan haft framgångar med sin produkt till konferenstelefonsystem.

– Men ikväll vill jag framför allt fira med personalen. De är vår viktigaste resurs, utbrister Fredric Lindström och ropar upp några av de anställda till scenen för att dela glädjen.

Teknik och vinstdrivande

33-listan är en ranking som Ny Teknik och Affärsvärlden ställer samman varje år över unga teknikföretag. Den är en indikation på hur långt fram ett företag är både vad gäller teknik och kommersiell potential. Umeåföretaget Algoryx har i två funnits med på listan och vd Kenneth Bodin berättade under kvällen vad det betyder att finnas med på listan.

– Det har naturligtvis ett nyhetsvärde och det ger berättelsen om ett företag som går bra. Ska ett företag lyckas är det bra att synas på listor som dessa, förklarade Kenneth Bodin.

Fler företag

Förutom Limes Audio tävlade även Umeåföretagen Nordic Biomarker och COS Systems om en plats på 33-listan. Nordic Biomarker utvecklar tester för att upptäcka blodproppar. COS Systems är en avknoppning från it-företaget UDK och är på väg ut i världen med sitt system för bredbandstjänster i stadsnät.

Den 16 april äger den slutliga finalen av 33-listan rum i Stockholm då alla 33 företag presenteras. Att Limes Audio finns med då vet vi redan. Fortfarande finns då också chansen för Nordic Biomarker och COS Systems att komma med på listan.


Text och foto: Mikael Hansson, InfoTech Umeå

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag