Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Erik och Patrik från Littfest

Littfest är litteratur, fest och festival på en och samma gång

15—17 mars är det åter igen dags för Littfest. Umeås internationella litteraturfestival presenterar i år 94 författare, föreläsare och andra medverkande från åtta länder.

Littfest är vad det låter som — litteratur, fest och festival på en och samma gång. Festivalen ska belysa litteraturen ur så många olika infallsvinklar som möjligt och skapa en mötesplats för alla intresserade. Littfest vill förmedla glädje och läslust, fördjupa samtalen om böcker och ge oväntade tankar genom seminarier, föreläsningar, en öppen scen, utställningar, sociala medier och mycket annat.

Femtio författare


Festivalen, som funnits sedan 2007, får i år besök av över femtio författare från åtta länder. Bland dem kan nämnas Gerd Brantenberg från Norge, författare till Egalias döttrar och Simon Armitage som är en av Storbritanniens största samtida poeter. Littfest bjuder också på besök från bland annat Klas Östergren, Viveca Lärn, Horace Engdahl, Monika Fagerholm samt författarna till Cirkeln, Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg.

Nytt för i år är att att festivalen växt och numera pågår i tre dagar och på fler scener: på Umeå Folkets Hus, på gymnasieskolor, på Umeå universitet och på Sagateatern.

Mer information:

Läs mer om Littfest och se hela programmet på www.littfest.se, eller kontakta:

Littfest
072-745 46 55
mejl

Littfest 2012
Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag