Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Veronica Ottosson ägare av Ingrids Underkläder var en av vinnarna på Handelsgalan 2013. Foto: Edel Puntonet

Nomineringen till Handelsgalan 2014 har öppnat

I januari 2013 arrangerades den första Handelsgalan i Umeå någonsin. Planeringen för 2014 års upplaga är i full gång och nu öppnar man upp för nomineringar från allmänheten till de priser som delas ut. Nyhet för i år är att många fler handlare kommer att prisas än i fjol.

– Handeln är en av Umeås viktigaste branscher med över 3000 anställda i mer än 600 företag. Dessutom är det en bransch som alla har en relation till, vi alla shoppar ju på ett eller annat sätt i Umeås butiker. Den första galan blev lyckad och nu känns det väldigt kul att vi öppnar upp för nomineringar till den andra Handelsgalan för Umeås handlare, säger Jan Wiktorsson, projektledare för Handelsgalan.

Nytt för i år är att fler priser får plats på galan. Bland annat kommer årets frisörföretagare att utses och kategorin Årets butik har delats upp i två priser, dagligvarubutik och sällanköpshandel.
– Det känns jättekul att vi har kunnat bredda priserna till 2014 års gala.

Fler butiker kommer därigenom få en möjlighet att ta hem ett pris, säger Jan Wiktorsson.

De övriga kategorierna är Årets butikssäljare, Årets medarbetare, Årets ledare, Årets hållbara butik och Årets hederspris,

Allmänheten nominerar och röstar

Precis som förra året är alla välkomna att nominera just sina favoriter.
– Alla, unga som gamla, kan nominera vem man vill i samtliga kategorier.

Genom en nominering kan man till exempel se till att favoritbutiken eller favoritsäljaren får en chans att bli uppmärksammad. Självklart kan man även nominera sig själv, det finns inga begräsningar, fortsätter Jan Wiktorsson.

Nomineringen sker via Handelsgalans hemsida, www.handelsgalanumea.se, och är öppen till och med den 11 november. Därefter kommer en expertjury välja ut 3-5 kandidater i varje kategori och sen är det upp till Umeåborna att bestämma vem som kommer vinna inom fyra av kategorierna, årets butiker och årets säljare. Från slutet av november och fram till mitten av januari är den webbaserade röstningen öppen, och vinnarna kommer att presenteras på Handelsgalan lördagen den 25:e januari. De övriga vinnarna kommer juryn att utse, och även de presenteras den 25:e januari.

Biljettförsäljningen till galan kommer starta i November.

Initiativtagarna till Handelsgalan är Umeå Handel, Umeå kommun genom Näringslivsservice och Visit Umeå AB. Klara sponsorer och samarbetspartners för 2014 års gala är VK, Plakat, NRA, Umeå Folkets Hus, Scherdins Fastigheter och Citycon.

Mer information

Läs mer om Handelsgalan på www.handelsgalanumea.se eller kontakta:

Jan Wiktorsson
projektledare Handelsgalan Umeå 2013
070-641 02 31
janne.wiktorsson@gmail.com

    Umeå kommuns webbplats
    Turistbyrå
    Umeå universitet
    Umeå kommunföretag