Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Handelsgalan Umeå

Nomineringen till Umeås första Handelsgala är öppnad

Den 26 januari 2013 kommer den första upplagen av Handelsgalan i Umeå arrangeras på Umeå Folkets Hus och nu har man öppnat upp för nomineringar till de 7 priser som ska delas ut.

— Handeln är en av Umeås viktigaste branscher med över 3000 anställda i mer än 600 företag. Dessutom är det en bransch som alla har en relation till, vi alla shoppar ju på ett eller annat sätt i Umeås butiker, och att då ta hjälp av Umeåborna när vi ska utse och uppmärksamma de som är verksamma inom handeln kändes som en självklarhet, säger Jan Wiktorsson, projektledare för Handelsgalan.

Under Handelsgalan kommer 7 priser att delas ut, Årets butik, Årets butikssäljare, Årets medarbetare, Årets ledare, Årets hållbara butik, Årets marknadsföringsidé och Årets hederspris, och man är nu alltså på jakt efter potentiella vinnare till dessa priser.

— Alla, unga som gamla, kan nominera just sin favoritbutik eller säljare. Självklart kan man även nominera sig själv, det finns inga begräsningar, fortsätter Jan Wiktorsson.

Även vinnarna utses av allmänheten


Nomineringen sker via Handelsgalans hemsida och är öppen till och med den 11 november. Därefter kommer en expertjury välja ut 3 kandidater i varje kategori, och sen är det upp till Umeåborna att bestämma vem som kommer vinna. Från 25 november och fram till 11 januari är den webbaserade röstningen öppen, och vinnarna kommer att presenteras på Handelsgalan den 26 januari.

— Umeåborna har helt klart makten att uppmärksamma sin favoritbutik. Det är ingen okänd och anonym panel som utser vinnarna, utan det är kunderna som bestämmer, säger Jan Wiktorsson.

Förutom äran så kommer vinnarna att nomineras till Retail Awards, som arrangeras av Svensk Handel och samlar butiker från hela landet.

Många står bakom


Initiativtagarna till Handelsgalan är Umeå Handel, Umeå kommun genom Näringslivsservice, Umeå C och Strömpilen men som samarbetspartners återfinns även VK, Plakat, Umeå Folkets Hus, Scandic Plaza och NRA, och fler lär tillkomma.

— Självklart kommer Handelsgalan vara mer än bara en prisutdelning. Middag, underhållning och party kommer stå på schemat för de som arbetar inom handeln i Umeå, man skulle nästan kunna säga som att det blir en stor personalfest. Men kryddan att Umeåborna utser vinnarna kommer göra det extra prestigefullt att vinna, avslutar Jan Wiktorsson.

Mer information:

Läs mer om Handelsgalan på dess webbplats eller kontakta:

Jan Wiktorsson
projektledare
Handelsgalan Umeå 2013
070-641 02 31
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag