Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Teddy Gebreab, Maxi ICA Stormarknad, är en av de nominerade. Foto: EdelPhoto AB

Nu är det återigen dags att utse Umeås bästa handlare!

Den 25:e januari 2014 kommer den andra upplagan av Handelsgalan i Umeå att arrangeras på Umeå Folkets Hus. Under hösten har Umeåborna fått nominera sina favoriter till de olika priserna, och den 27:e november öppnar röstningen för att få fram vinnarna i respektive kategori.

– Intresset har varit otroligt stort då vi fick in över 300 nomineringar totalt, fördelat på 115 butiker eller personer. Detta var en ökning med ca 35 % från ifjol, säger Janne Wiktorsson, Handelsgalans projektledare.

– Juryn, som hade till uppgift att sålla ner de nominerade till tre till fem kandidater i varje kategori fick arbeta hårt och länge. Men de som nu är röstningsbara är riktigt vassa och alla förtjänar att vinna, säger Janne Wiktorsson.

Röstningen som sker via Handelsgalans webbplats, www.handelsgalanumea.se, är öppen t.o.m den 17 januari och sker i fyra kategorier, Årets butik daglivaruhandel, Årets butik sällanköpshandel, Årets butikssäljare, och Årets hållbara butik.

Ytterligare tre priser kommer att delas ut på galan, Årets ledare, Årets medarbetare, Årets frisörföretagare som kommer utses av en jury. Men även här är det Umeåbornas nomineringar som ligger till grund för de slutnominerade. Dessutom kommer ett hederspris att delas ut.

Även biljettförsäljningen öppnad

Vid galan den 25:e januari kommer, förutom utdelningen av de åtta priserna, gästerna att bjudas på mat, dryck och underhållning. Biljettförsäljningen öppnar även den på onsdag den 27:e november och även denna sker via Handelsgalans webbplats.

– Man kan se Handelsgalan som en stor firmafest för alla aktiva inom Umeås handel. En biljett till de anställda kan ju vara en perfekt julklapp tänker vi, säger Janne Wiktorsson.

Nominerade:

Årets butik, daglivaruhandel

Coop Forum Umeå
ICA Supermarket Böleäng
ICA Supermarket Mariehem

Årets butik, sällanköpshandel

H&H Butiq
The Body Shop
Utebutiken

Årets hållbara butik

Handelsgården
Meretes
Röda Korset City

Årets butikssäljare

Anneli Ahlgren, Hjärtero
Ann-Charlotte Johansson, Carizma
Kristina Burström, Dressman Strömpilen
Mattias Åkerlund, Brothers
Monica Edin, Nollnitti

Årets ledare

Elin Norén, Lagerhaus
Helen Persson, Helens Under
Johanna Wiklander, BikBok

Årets medarbetare

Linda Lee, BikBok
Maria Jensen, Ingrids underkläder
Teddy Gebreab, Maxi ICA Stormarknad

Årets frisörföretagare

Art by Wixners
Headline
KällbergElmberg

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag