Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Norwegian

Nytt reguljärflyg mellan Umeå och Kanarieöarna

Den 1 november startar flygbolaget Norwegian en ny reguljär linje mellan Umeå och Las Palmas. Möjligen kommer den att följas av fler nya reguljära destinationer.

Tidigare har bland annat Riga och Helsingfors kunnat nås reguljärt från Umeå Airport, som dessutom kan erbjuda ett antal charterdestinationer. Den nya förbindelsen till Las Palmas blir dock den första reguljära "sol-linjen" från Umeå.

— Varje torsdag kväll är det avgång till Las Palmas. Det blir en enorm möjlighet för den som vill ha friheten att själv boka hotell, säger flygplatschef Bengt-Ove Lindgren, Umeå Airport.

Ny utveckling


Flygtiden är 6 timmar och 30 minuter, och priset beror på när under säsongen resan gäller. En sökning på Norwegians hemsida ger att det under mars månad går att få en enkelbiljett för 739 kronor.

Bengt-Ove Lindgren tror att den nya linjen är början på en ny inriktning.

— Om det slår väl ut, tror jag att det kommer fler avgångar till Las Palmas och/eller fler destinationer. Den utveckling vi ser i branschen är att det etableras alltfler direkta reguljärlinjer.

Mot nya rekord


För flygplatsens del lär den kanariska trafiken leda till att man med råge passerar 1 miljon passagerare på årsbasis. I fjol var antalet passagerare 955 132, vilket var en ökning med över 100 000 passagerare från 2010.
Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag