Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Anna Wikholm Kjellberg

Anna Wikholm Kjellberg, ny vd i Visit Umeå AB

Ny vd och evenemangsansvarig i Visit Umeå AB

Destinationsbolaget Visit Umeå AB har gjort klart med vd och evenemangsansvarig. I januari 2013 tillträder den tvåfaldige olympiern Simon Dahl som ny evenemangsansvarig och Malmö Aviations tidigare Account manager Anna Wikholm Kjellberg som ny vd.

Visit Umeå är ett nybildat bolag vars uppgift är att marknadsföra och utveckla Umeåregionen och Umeå som turist-, mötes- handels- och evenemangsstad. Visionen är att vara Sveriges 5:e största evenemangsstad 2020.

— Vi har satt en hög kravprofil på de personer som ska rekryteras och vi är övertygade om att både Anna och Simon har egenskaper, kompetens och nätverk för att ytterligare utveckla Umeå som stad, säger Mattias Önell, styrelseordförande i Visit Umeå AB.

Gedigen branschkunskap


Anna Wikholm Kjellberg har gedigen erfarenhet från framförallt resebranschen sedan 90-talets mitt. Sedan 2007 har Anna arbetat som Account manager hos Malmö Aviation där hon skaffat sig ett stort nätverk i Umeås näringsliv och arbetat målinriktat för att fylla flygplanen. Sedan tre år tillbaka är Anna dessutom med i Marknadsföreningen i Umeå´s styrelse.

—  I mitt arbete på Malmö Aviation har Umeå varit mitt huvudsakliga fokus och jag brinner verkligen för regionen, därför känns det otroligt spännande att få jobba med hela besöksnäringen i Umeå. Mina kontakter i flyg- och hotellbranschen ser jag också som en stor tillgång min nya roll, säger Anna Wikholm Kjellberg.

Evenemangsansvarig med erfarenhet från OS


Simon Dahl är för de flesta känd för sin beachvolleykarriär och två OS-deltaganden tillsammans med Björn Berg. Rollen som evenemangsansvarig innebär att Simon kommer arbeta med huvudfokus på att stötta redan existerande evenemang med marknadsföring och även arbeta för att få fler evenemang till Umeå.

— Först och främst så ser jag fram emot att få vara en del i utmaningen att ytterligare utveckla Umeå som en evenemangsstad samtidigt som det känns det väldigt roligt att flytta "hem" igen, säger Simon.

Sedan Simon avslutade sin idrottskarriär 2006 har han främst arbetat som turneringschef för beachvolleyns World Tour-tävling Paf Open på Åland som samlat hela världseliten varje år. Han är sedan i somras styrelseledamot i Svenska Volleyevent som är Svenska Volleybollförbundets helägda aktiebolag. Sedan hösten 2011 har Simon även undervisat i projektledning och ledarskap på Folkuniversitetets YH-utbildning inom internationell marknadsföring och försäljning i Umeå. Simon har erfarenhet av föreningsarbete på styrelse-, ledar- och tränarnivå och han har varit med och arrangerat olika typer av företagsevents och även träningsläger både i Sverige och utomlands.

Mer information:

Mattias Önell
styrelseordförande
Visit Umeå AB
090-13 31 54
mejl

Anna Wikholm Kjellberg
tillträdande vd
Visit Umeå AB,
070-579 62 87

Simon Dahl
tillträdande evenemangsansvarig
Visit Umeå AB
076-637 37 01,
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag