Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Aktum

Publicistpris till flera Umeåtidningar

Flera Umeåproducerade tidningar vann sin klass när Svenska Publishing-Priset 2012 avgjordes. Dessutom kom Komatsu Forests jubileumsbok på en tredjeplats.

Umeå universitets tidning Aktum tog hem priset i klassen Personaltidningar — offentlig sektor. Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, vann klassen Utbildningsprogram, och Västerbottens Hemslöjd vann Facktidningar med månadsmagasinet Hemslöjd. Dessutom vann Norra Skogsägarna tillsammans med NRA Skyltfixarna i Umeå AB kategorin Dekorlösningar med sina helmålade flisbilar.

— Det är fantastiskt roligt med denna utmärkelse! Inte minst roligt med tanke hur viktigt  ett kvalificerat kommunikationsarbete är idag för vilken verksamhet som helst, säger Umeå universitets rektor Lena Gustafsson.

Ny grafisk form


Tidningen Aktum har funnits sedan 1999. I fjol gjordes den grafiska formen och i viss mån innehållet om i samarbete med byråerna Tidningskompaniet och Intellecta Corporate, och det är "nya" Aktum som nu belönas för "en välredigerad tidning och läckert pappersval".

— Det viktigaste för oss som arbetar med Aktum är förstås att våra läsare gillar tidningen, men visst är det fantastiskt kul att få ett sådant här fint pris. Jag känner mig stolt och jätteglad över att vårt arbete uppmärksammas på det här sättet. Vi försöker hålla god kvalitet på innehåll, text, foto, form, illustrationer, repro och tryck — det är väl därför vi får det här priset, säger Aktums redaktör Anette Olofsson.

Umeå universitet var även nominerade till Publishing-priset med magasinet Tänk och med utbildningskatalogen Utbildning 2012—2013. Båda publikationerna fick hedrande andraplaceringar i sina kategorier.

Nära silver


Boken "Fem decennier av skogsmekanisering", som Komatsu Forest gav ut med anledning av företagets 50-årsjubileum, vann 3:e pris i klassen Jubileumsskrifter. Boken var endast tiondels poäng från en andraplats.

Svenska Publishing-Priset är en årlig grafisk kommunikationstävling, som i år arrangerades av AGI, Aktuell Grafisk Information AB.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag