Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Rekord för UF-mässa – igen

Mässan för Ung Företagsamhet (UF), som anordnas på Nolia i Umeå den 17-18 mars, överträffar sig själv även i år. Den här gången deltar 137 UF-företag, varav de flesta är från Umeå.

– Det är mer än någonsin tidigare, även rekordmånga elever, och det är otroligt kul, säger Jonas Nordin, regionchef för Ung Företagsamhet.

Majoriteten är alltså från Umeå, och i övrigt deltar elever från fyra av länets fem övriga gymnasieorter. Som vanligt kommer de drivna UF-företagen att sälja sina produkter på plats.

Trendmedvetna

Lika igenkänningsbart är att företagen följer samhällstrenderna i stort.

– Det är väldigt aktuellt nu med digitalisering, så det finns till exempel en del appar och spel. I övrigt är det mycket kring integration och hållbarhet, ja, samhällsengagemang i största allmänhet, säger Jonas Nordin.

Riksdagspolitiker

Mässan pågår som tidigare i två dagar. Några inslag är företagarfrukost, deltagande av fyra riksdagspolitiker, som på några minuter var ger sin syn på företagande, samt olika tävlingar.

Utdelare av den tunga titeln Årets UF-företag är Umeå kommuns näringslivschef Roland Carlsson. Ett resultat av mässan är utnämningen av Västerbottens SM-trupp, som kommer att tävla i SM i Ung Företagsamhet.

Mer information:

Läs mer på Ung Företagssamhets webbplats eller anmäl dig till frukostmötet på fredag 18 april som arrangeras i samband med mässan på temat "Framtidens företagare i fokus".

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag