Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Restauranggrossist har öppnat i Umeå

Axfoods snabbgross har öppnat sin 22:a butik i Umeå. Den är en av Europas modernaste restauranggrossister och skapar omkring 15 nya arbetstillfällen.

Den 2 000 kvadratmeter stora butiken på Västerslätt i Umeå blir en av kedjans mest moderna.

– Umeå är en snabbt växande, restaurangtät stad med bra kultur för restaurangnäringen. Därför vill vi finnas där, säger Irene Waldemarson, vd för Snabbgross.

Ett kundevent inför premiären lockade ett 130-tal besökare, som fick träffa den nya butikschefen och bekanta sig med företagets upplägg. Evenemanget resulterade i att ett 50-tal lokala aktörer registrerade sig som kunder.

Fysiska butiker

Snabbgross är Axfoods restauranggrossist med inriktning mot restauranger, fastfood, storkök, pizzerior och caféer. Det speciella med Snabbgross är att de är fysiska butiker till skillnad mot dem som i första hand är distributörer.

– Vi har riktiga butiker dit kunderna kan komma, prata med vår personal och få inspiration. Att de direkt kan hämta sina varor är dessutom värdefullt för säsongsaktörer som kan ha svårt att avgöra hur mycket som kommer att gå åt i deras verksamhet, säger Irene Waldemarson.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag