Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Foto: Johan Gunséus

Snabbväxande företag flyttar

Snabbväxande IT-bolaget Trimma har på fyra år fördubblat sin omsättning, från 23 till 43 miljoner kronor. Nu flyttar företaget in i nya lokaler centralt i Umeå.

– Vi har vuxit till 42 anställda och nästa år siktar vi på att bli 50 stycken. Vi rekryterar i nuläget säljare, beslutsstödskonsulter och systemutvecklare. Det gör att vi behöver nya och moderna lokaler, vi ryms inte längre där vi sitter nu, säger Andreas Forsberg, vd för Trimma som nått stora framgångar med egenutvecklade beslutsstödsystemet Insikt.

Men det är inte bara antalet anställda som växer. Omsättningen för företaget stiger också kraftigt. På fyra år har Trimma gått från 23 miljoner till 43 miljoner kronor. Det är en tillväxt som ska fortsätta, enligt Andreas Forsberg.

– Redan under detta år kommer vi att kunna nå 50 miljoner i omsättning.

Vinner upphandling

Den kraftiga tillväxten för Trimma beror enligt Andreas Forsberg på att allt fler bolag, myndigheter och organisationer köper in nya system för beslutsstöd. Dessutom vann Trimma en riktig prestigeupphandling förra året som gav ett ramavtal där 250 statliga myndigheter fick Trimmas system för beslutsstöd som första val när de ska köpa in nya system.

Med nya kunder som Tullverket, Åklagarmyndigheten, eHälsomyndigheten, Helsingborgshem och Piteå kommunföretag har Trimma skaffat sig en lång lista på referenskunder och företaget har också öppnat kontor i Sundsvall och Göteborg.

Genomtänkt strategi

– Vi har haft en strategi kring beslutsstöd i över tio år. Trimma har jobbat länge och fokuserat med att leverera lösningar inom detta område och det betalar sig, säger Andreas Forsberg.

I de nya lokalerna, som ligger mitt emot kulturhuset Väven i centrala Umeå, pågår just nu det sista arbetet med renovering. Under början av hösten sker inflyttning.


Text: Mikael Hansson, InfoTech Umeå

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag