Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Sportswik tar plats på prestigefulla Red Herring-listan som ett av Europas mest innovativa teknikbolag. Stefan Dahlqvist, Fredrik Bäckman och Martin Wiklund kan tillsammans med övriga i teamet på Sportswik glädja sig åt framgången.

Sportswik ett av Europas hetaste teknikbolag

Sportswik från Umeå har nominerats till Red Herrings Europalista för startup-bolag. Tävlingen är ett av de riktigt stora skyltfönstren till internationella affärer.

Red Herrings Top 100-lista lyfter fram de mest intressanta startup-bolagen i Europa, Asien och Amerika. Umeåföretaget Sportswik har nu kommit med som en av de 100 finalisterna i Europa.

– Det känns fantastiskt bra att vi har blivit utvalda som ett av de mest lovande tech-bolagen i Europa! Det är ytterligare ett bevis på att vi har något riktigt bra på gång, och kul att de smarta människor som gör det här urvalet tror på Sportswik. Att få en sån här utmärkelse gör att vi nu även börjar bli uppmärksammade internationellt, och redan nu har internationella investerare och samarbetsintressenter börjat höra av sig, säger grundare och VD Martin Wiklund.

Sportswik har på kort tid fått uppmärksamhet för sin app som kan göra alla till reportrar i ett digitalt sportmagasin. Företaget har sedan starten fått stöd av Uminova Innovation.

Stark konkurrens

Det är en stark konkurrens som Sportswik kliver in i. Över 1 200 företag från hela Europa har utvärderats av Red Herrings redaktion och av dessa har 100 valts ut som de mest innovativa företagen i Europa.

De 100 finalisterna, där alltså Sportswik finns med, får delta vid finalen under Red Herring Europe Forum i Amsterdam, 11-13 april, 2016.

Företagen som kvalat in på Red Herrings Top 100-lista har utvärderats med avseende på faktorer som teknologisk innovation, affärsidéns styrka, ledningens kvaliteter, avtryck på marknaden, ekonomisk utveckling och socialt värde.

Tidigare år har även Nuiteq från Skellefteå samt Algoryx och Limes Audio från Umeå funnits med på listan. Svenska företag som Skype, Spotify och Klarna har också fått utmärkelsen, samt internationella bolag som Google, Facebook, Yahoo, Amazon, Twitter, YouTube, eBay och Salesforce.

 

Text: Mikael Hansson, InfoTech Umeå

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag