Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

TEDxUmeå 3.0 – upp på ny nivå

TEDxUmeå den 11 maj innebär som vanligt högklassiga talare under en heldag. Det nya när arrangemanget nu hålls för tredje gången är att antalet åhörarplatser utökats från 100 till 400.

TED står för Technology Entertainment Design, alltså teknologi, underhållning, formgivning, och är namnet på en tvärvetenskaplig konferens som anordnas årligen i USA. Med mottot ”idéer värda att sprida” inbjuds framstående föredragshållare till konferensen.

TEDx är lokala arrangemang runt om i världen med samma koncept. TEDxUmeå har under tidigare två år haft 100 deltagare som tak men har nu fått licens för 400.

– Vi har bevisat att kan göra ett tillräckligt bra arrangemang. Bakom den nya licensen ligger också resultat av utvärderingar från deltagarna, säger en av arrangörerna Mikael Nygren.

”Extremt hög klass”

Inbjudna i år för att sprida sina idéer är 19 artister, forskare och tänkare från Umeå samt från övriga delar av Västerbotten, Sverige och Europa. I skrivande stund finns några biljetter kvar.

– Vi räkna med att det blir utsålt. För biljetten får man lyssna till 19 talare av extremt hög klass och dessutom lunch. Det blir inte bättre än så.

Värt att betona är att TEDx är ett ”non profit”-arrangemang.

– Arbetet bakom det sker ideellt. Om det skulle bli ett plus, kommer vi att skänka det till välgörenhet eller lägga det på nästa års upplaga, säger Mikael Nygren.

Mer information:

Läs mer om talarna och köp biljetter på www.tedxumea.com

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag