Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

T-post bland hyllade tidningar i världen

T-post, alltså en t-shirt med en artikel tryckt på insidan, har uppmärksammats som ett av de bästa independentmagasinen i världen. Huvudkontoret finns i Umeå.

Tidningen hyllas i bokprojektet “Print is Dead. Long Live Print – The World’s Best Independent Magazines”, som görs av den brittiska journalisten Ruth Jamieson. T-post lyfts fram som ett av 50 innovativa magasin.

– Riktigt kul! Det är stort för oss, för vi har alltid tyckt att vi är en tidning, säger Peter Lundgren, som grundade T-post 2004.

Hittills har 116 nummer av tidningen getts ut. Den produceras i Indien efter instruktioner från Umeå. Redaktionellt har T-post under åren jobbat med folk över hela världen, men numera skrivs alla artiklar av Jonas Pekkari på kommunikationsbyrån Humbly i Umeå.

Tidning med låt

Som mest tecknade sig 2 500 personer för ett månatligt exemplar av T-post, och i dagsläget finns omkring 1 600 prenumeranter i 50 länder. Marknadsföringen sker i sociala medier, genom artiklar och från mun till mun.

– Det bästa sättet för oss komma ut är att göra bra grejor. För ett år sedan gjorde vi den första t-shirten om Umeå, och den kombinerades med en låt om Umeå. Den har spelats 800 000 gånger på Spotify, säger Peter Lundgren.

Mer information:

Läs mer om T-post på deras hemsida.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag