Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Trendiga mobilskal från Umeå

Med attraktiva priser, näsa för trender, butik på nätet och snabba leveranser ska Merskal of Sweden bli marknadsledande inom mobilskal. Företagets huvudkontor och showroom finns i Umeå.

Fröet till detta ”skalbolag” såddes redan när vd-n och grundaren Jean-Paul Ibarra var liten.

– Jag har alltid varit teknikintresserad. Redan när jag var tre år skulle jag pilla sönder grejor för att förstå hur de funkar. Jag är också lite av en prylnörd.

Ändå blev det en omväg via en lärarutbildning, när Jean-Paul, från Örnsköldsvik, och hans tjej från Skellefteå möttes halvvägs i Umeå för att flytta ihop. Jean-Paul var precis klar med utbildningen och skulle få jobb, när något annat blev starkare än lärarkallet.

Allt såldes på en gång

Det var den första generationen av iPhone, som blev en kär ägodel.

– Det var häftigt. Men telefonen var lite klumpig och glasytan var känslig. Jag började söka mobilskal på nätet, och upptäckte att det inte fanns i Sverige.

Jean-Paul Ibarra började köpa in stora volymer, som han lade ut på Blocket. Där blev de inte långvariga, så Jean-Paul förstod att affärsidén var helt rätt.

– Jag bildade Merskal för att satsa på egna produkter.

Butiker och agenter

I dag har företaget fyra anställda utöver grundaren själv.

– En sköter design och en söker trender. Vi måste hela tiden ligga i framkant, eftersom det tar tid att ta fram nya produkter. Få av våra konkurrenter jobbar som vi, med säsongsbetonade kollektioner, säger Jean-Paul.

Merskals sortiment, som är mobilskal och tillbehör till de stora mobiltelefontillverkarna, har sedan starten 2011 nått 145 000 kunder. Internetbutiken har 30 000 besökare per månad. Produkterna finns i 150 butiker, varav 106 är Hemmakväll.

– Vi ska också knyta till oss två agenter, som blir resande säljare.

Mer information:

Läs mer om Merskal på deras webbplats.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag