Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Tre Umeåföretag vinnare i Venture Cup

Ett unikt klättercenter, hälsotest för djur och en trygghetslösning för äldre är affärsidéerna hos de tre Umeåföretag som segrade i Venture Cup Nord. Totalt fick fem vinnare ta emot 5 000 kronor var.

I tävlingsmoment Pitch segrade Umeåföretaget LifeCare med Tobias Gruffman och Radzion Charnou. Deras trygghetslösning gör det möjligt för anhöriga och vårdpersonal att hålla koll på äldres hälsa och var de befinner sig. De äldre kan med ett knapptryck visa att de behöver hjälp, och i lösningen ingår också månadsbaserade hälsorapporter.

En av vinnarna i momentet Affärsidé är Klätterhemmet, representerat av Adam Falklind och Landry Larrive, Umeå. De ska öppna ett unikt klättercenter med inriktning mot bouldering, med hjälp av en Sverigeunik expertis inom området.

Inspiration, stöd och verktyg

FACTO Djurhälsa i Umeå tog också hem segern i Affärsidé, inom kategorin Life Science & Teknik.

– Fantastiskt roligt! Vinstpengarna är bra och kommer att komma till användning, men det viktigaste vi tar med oss är att någon mer tror på vår idé, säger Annika Tovedal, som tillsammans med Carola Falk tävlar med idén om ett hälsotest för djur.

– Att delta i Venture Cup driver oss framåt. Vi får inspiration, stöd och verktyg att fortsätta jobba på.

Fler finaler

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. De som vinner årets regionfinal den 12 maj i Örnsköldsvik går hem med 100 000 kronor. I vårens Sverigefinal ligger ytterligare 150 000 kronor i prispotten.

Mer information:

Se alla vinnare här

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag