Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Kii

Umeåbutiken Kii "poppade upp" i Stockholm

Under Stockholm Fashion Week nyligen var det tydligt att ljuset kom från norr. Under namnet "Swedish Fashion Pop up Store feat. Kii" fick 60 mindre märken chansen att möta kunderna.

Huvudaktör bakom arrangemanget var Svenska Moderådet, som alltså valt att samverka med Umeåbutiken Kii. Under två dagar, 17—18 augusti, öppnades en 400 kvadratmeter stor butik för mindre välkända märken.

— Den byggde på samma tänk som vi har i vår butik. Efter önskemål från Moderådet var det vi som stod för inredning och försäljning, berättar Kii:s butikschef Lisa Karlsson.

Branschens storheter


I butiken fanns 60 märken (varav några rookies), och flera av dem återfinns till vardags hos Kii. Enligt Lisa Karlsson möttes de av ett mycket stort intresse.

— Vi fick jättebra respons. Det känns som att folk har ett behov av att se nya märken.

Både försäljningen och fredagskvällens mingel och kombinerade dans- och modeuppvisning lockade mycket folk.

— Det var press, bloggare och många stora namn i branschen. Allra roligast var nog ändå att så många designers var på plats, säger Lisa Karlsson.

Umeå Fashion Week


Personalen på Kii är nu tillbaka i Umeå för att hämta andan, och i Lisas fall vila rösten, efter två intensiva dagar. I skrivande stund börjar de också planera så smått för Umeå Fashion Week 15—21 oktober.

— Att det blir en visning är klart. De kommande dagarna ska vi sätta oss ner för att lägga upp det hela, säger Lisa Karlsson.

Text: Claes Björnberg, på uppdrag av Umeå kommun.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag