Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Friidrotts SM 2014

Umeå får SM i friidrott 2014

Friidrotts-SM utomhus arrangeras i Umeå 2014 på Campus Arena. Lördag 26 augusti undertecknades avtalet mellan Umeå kommun och Svenska friidrottsförbundet. Det är IFK Umeå med hjälp av Umedalens IF som står för arrangemanget.

— För vår del känns det väldigt roligt och stimulerande att vi har fått förtroendet att arrangera stora friidrott-SM. Ett SM som blir en upplevelse för alla och skapar stora möjligheter att stärka Umeå och friidrotten på lokal, regional och nationell nivå, menar fritidschefen Stefan Hildingsson.

— Givetvis kommer även ungdomsidrotten att gynnas av ett SM-arrangemang som stärker hela vårt föreningsliv och Umeå som idrottsstad, säger Stefan Hildingsson.

Många engagerade


Ett SM i friidrott är en mycket stor evenemang där det kommer att krävas hundratals av funktionärer till närmare tusen aktiva och ledare. Det är en stor utmaning för arrangerade klubbar där arbetet startas upp omgående.

Ulf Sedlacek, en av arrangörsstabens medarbetare från IFK Umeå, är nöjd.

— Som gammal aktiv så känns det otroligt kul att få vara med och ansvara för Friidrotts SM 2014 i Umeå. Jag har själv genom åren varit med som aktiv på många SM och vet att SM tävlingar som arrangeras utanför storstadsregionerna ofta blir väldigt personliga. Extra kul känns det att vi nu har en arena med 8 löparbanor och en arena som bara är till för friidrott.

Del av Umeå 2014


— Jag är helt övertygad om att vi kommer att få en bra publiktillströmning och att många aktiva kommer hit. Jag tror att Friidrotts SM 2014 blir en av höjdpunkterna i Kulturhuvudstadsåret 2014. Det är bara synd att man inte är aktiv själv längre, säger en glad Ulf Sedlacek.

Kommentarerna från Riksidrottsförbundet är bara positiva. — Sjävlklart är Umeå det bästa alternativet med tanke på Kulturhuvudstadsåret säger en enig jury.

Mer information:

Stefan Hildingsson
fritidschef
Umeå fritid
Umeå kommun
090-16 16 08
mejl

Roland Carlsson
näringslivschef
Umeå kommun
090-16 32 10
070-578 65 50
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag