Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Mikael Långström, vd för FältCom, är det enda svenska bolag som listas i tidningen CIO Reviews ranking av framstående bolag inom Internet of Things.

Umeåföretaget FältCom topprankat

Tidningen CIO Review har listat Fält Communications i Umeå som ett av de 50 mest lovande företagen i världen inom området Internet of Things (IoT). Av alla teknikföretag på listan är FältCom det enda svenska bolaget.

CIO Review är ett tekniskt magasin om innovativa företagslösningar som kan komma att förändra marknader och företags arbetssätt. Magasinet vänder sig främst till företagsledare och teknikchefer i USA och övriga världen.

I decembernumret listade CIO Review de 50 mest lovande företagen i världen inom Internet of Things (Sakernas internet). Begreppet innebär att maskiner, fordon, hushållsapparater, kläder och annat förses med små inbyggda sensorer och datorer.

Siktar på fler länder

Med på listan finns företag och konsulter som arbetar med teknik och tjänster relaterade till IoT inom olika marknader.

– Vi är mycket stolta över att FältCom finns med på CIO Reviews lista. Dessutom som enda företag från Sverige. Vi har nyligen startat ett bolag i England och har planer på ytterligare internationalisering så vi hoppas att detta kan bidra till bra kontakter inför framtiden, säger Mikael Långström, vd på FältCom.

Mobila plattformar

FältCom har under många rönt framgångar med hisstelefoner och larmsystem för hissar. Företaget är marknadsledande inom mobila plattformar på bussar, till exempel för internet ombord och kameraövervakning, och Volvo Car utrustar sina testbilar med FältComs utrustning. Testresultaten överförs trådlöst till utvecklingsavdelningen från bilen – var i världen den än befinner sig.

– Vi har jobbat länge med IoT och maskin-till-maskin-kommunikation, så det är inget nytt för oss. Men nu börjar vår kompetens och vårt arbete visa sig även utanför Sverige och Europa vilket är fantastiskt kul., säger Mikael Långström.

Mer information:

Läs mer om FältCom på www.faltcom.se

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag