Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Solidar Fondservice

Umeåföretag ledande inom fondförvaltning

Ända sedan starten 2003 har Solidar Fondservice lyckats bättre än staten med att förvalta sina kunders fonder. Solidar, som blivit Di-Gasell fyra år i rad, har i dag 100 000 privatkunder.

Solidar Fondservice erbjuder privatpersoner aktiv förvaltning av pension och andra sparformer. Företaget har omkring 20 anställda på tre platser i landet, med huvudkontor i Umeå.

Uppbyggnaden av företaget har skett utan slag på den stora trumman, genom ett långsiktigt och målmedvetet arbete och utan riskkapital. Ambitionen är enligt vd Nils-Olof Ekholm att vara något av "finansbranschens Ikea".

— Vi var först med att vända oss till vanligt folk och vi introducerade ett fast pris, vilket egentligen är helt unikt.

Betonar kundkontakterna


Det som började med en produkt och ett pris omfattar i dag hela "pensionspyramiden". Solidar har siktat in sig på att besvara de tre vanligaste frågorna från privatpersoner: Vad blir min pension? Vad händer när jag blir sjuk? Vad händer när jag dör?

— Vi har bestämt oss för att förklara detta på ett bra sätt och att se saker från kundens sida, säger Nils-Olof Ekholm.

Filosofin är att vara "fabrik i produktionen och mänsklig i kundkontakterna". I sammanhanget ser Nils-Olof Ekholm Umeåkontoret som väldigt viktigt.

— Det är en otrolig trygghet för kunderna att vi är närvarande här. Dessutom är Umeå plats för vårt huvudkontor med all kärnverksamhet.

Goda resultat


När Solidar startades 2003 var det många som skakade på huvudet, men resultaten talar för sig själva. Solidar har tre år i rad tilldelats utmärkelsen Di-Gasell av Dagens industri, och det står redan klart att 2012 blir det fjärde raka.

Detta är kombinerat med goda resultat för företagets kunder. Solidar har i sin förvaltning slagit staten sju år i rad. Ett bevis på nöjda och redan från start välinformerade kunder är att det räcker med fyra personer för att bemanna företagets kundtjänst.

Ett övergripande mål är att leverera de tjänster som gagnar kunden mest.

— Vi menar till exempel att det är dumt att i unga år låsa pengarna i ett pensionssparande. Där skiljer vi oss från bankerna, säger Nils-Olof Ekholm.

Mer information:

Läs mer om Solidar Fondservice på deras webbplats.

Text och foto: Claes Björnberg, på uppdrag av Umeå kommun.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag