Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Umeåföretag nominerade till designpris

Norrmejerier, Komatsu Forest och Västerbotten på Grand Hôtel har nominerats till Svenska designpriset, kategori Event. I samma kategori tävlar Ikea, Ica och Coop och tio andra nominerade.

Norrmejerier nomineras för Västerbottensost besökscenter i Burträsk, som blev resultatet av att företaget tagit över Ostens Hus. Efter en rejäl uppfräschning, där kommunikationsbyrån Krux svarat för visuella uttryck, öppnade centret sommaren 2012.

– Nomineringen är riktigt kul med tanke på det jobb vi lagt ner på utställningen, säger Agneta Andersson, Brand Manager vid Norrmejerier.

Efter 9 000 besökare förra säsongen, ökade antalet till 13 500 besökare i år.

Grand och Komatsu Forest

Västerbottensost spelar en huvudroll för en av de två andra nomineringarna, nämligen Västerbotten på Grand Hôtel 2013, som anordnas av Region Västerbotten och Länsstyrelsen i Västerbotten. Utställningen, som tagits fram tillsammans med kommunikationsbyrån Vinter, innehöll en fondvägg i form av en bokhylla från 70-talet med böcker av bland andra Stieg Larsson och Sara Lidman samt den kända osten från Burträsk.

Den tredje nomineringen med Umeåkoppling gäller skogsmaskintillverkaren Komatsu Forest för företagets monter på Elmia Wood 2013.

Vinnarna i Svenska designprisets sju kategorier presenteras den 10 oktober på Moderna Museet i Stockholm.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag