Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Foto: Anders Delros

Umeås mästarbagare

I höstas tog Simone Roosqvist från Umeå hem titeln Sveriges skickligaste pizzabagare. Efter segern satte Simone den prisbelönade pizzan på menyn på Vezzo Bar & Ristorante hemma i Umeå och umeborna har gett den ett varmt mottagande.

– Det är många som beställer pizzan och jag har bara fått positiv kritik av våra gäster. Det är såklart jätteroligt, säger pizzamästaren Simone Roosqvist.

Hårt slit lönade sig

Efter en andraplats i mästerskapet 2014 bestämde sig Simone för att 2015 års SM-titel skulle bli hennes. Efter flera hundra timmars slit i köket kunde Simone i september titulera sig svensk mästare i professionell pizzabakning.

Simone och Bianca

Vinnarpizzan som Simone bakade i SM döpte hon till Bianca. Bianca är, precis som namnet antyder, en vit pizza som bakas utan tomatsås. Pizzans botten av surdeg har istället sällskap av två sorters mozzarellaost, svartkål och spenat och toppas med parmaskinka, vitlökschips och balsamico.

– Många gäster uppskattar att den är lite annorlunda och innehåller oväntade och nya smaker.

Hungrig på mer

Simone berättar att hon gärna och ofta äter sin mästarpizza och att hon absolut inte har ledsnat på smakerna. Däremot avtar inte hennes nyfikenhet att finna nya spännande smakkombinationer. Nu kan tävlingssugna pizzabagare åter anmäla sig till de svenska mästerskapen, och visst har den regerande mästarinnan funderat på att försvara sin titel.

– Jo, visst skulle det vara roligt att tävla i SM igen, men nu vill jag söka ännu större utmaningar. Världsmästerskapen vore något, det hade varit häftigt att baka världens godaste pizza.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag