Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Umeå tidning Årets gratistidning i Sverige

Umeå tidning har utsetts till Årets gratistidning i Sverige 2015 av Gratistidningarnas förening.

– Det känns otroligt roligt och det sporrar oss att fortsätta utveckla och förbättra tidningen för våra läsare, säger Elisabeth Glaas, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Två och ett halvt år efter starten nominerades Umeå tidning till kategorin Årets gratistidning. Nyligen blev det klart att tidningen också gått hela vägen fram till vinsten.

– Det är oerhört glädjande att få ett kvitto på det hårda jobb som Umeå tidnings medarbetare lagt ner för att skapa en så läsvärd tidning som möjligt, säger Magnus Bringhammar, vd.

Utvecklat innehåll

Umeå tidnings upplaga är i dagsläger 66 200 exemplar. Sedan starten har antalet anställda ökat från 7 till 15 personer, en ökning som gäller både säljsidan och redaktionen.

– Under den här tiden har vi förändrat produkten från en månadstidningskaraktär till mer av ett dagstidningsuttryck. Den utvecklingen var en av grunderna till utmärkelsen. Dessutom har vi lagt till en hel del innehåll, bland annat jobbannonser, säger Magnus Bringhammar.

Motivering till utmärkelsen:

"På kort tid har årets vinnare etablerat sig som en läsvärd och mycket uppskattad gratistidning. Presentationen är ungdomlig och personlig – innehållet brett och blandat med nyheter, sport, nöje, familjenyheter, förströelse och nyttomaterial som guider och stadens alla lediga jobb. Formen är tydlig, lagom originell och lockar också den stressade till läsning. Under året har produkten dessutom utvecklas snabbt och bara blivit bättre och bättre. Årets gratistidning är… Umeå Tidning "

Mer information:

Läs mer om Umeå Tidning på deras webbplats.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag