Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Ungt ledarnätverk i Umeå-Övik

Checkpoint Young är ett nytt nätverk för unga ledare i Umeå och Örnsköldsvik. Deltagarna är såväl egenföretagare som både privat och offentligt anställda.

De båda kommunerna samarbetar sedan tidigare för en gemensam arbetsmarknadsregion, och Checkpoint Young är en del i detta arbete. Ljuset kom från norr, för det var med inspiration från Norrbotten som det nya nätverket startades av Umeå kommun, Örnsköldsviks kommun, Swedbank och Ernst & Young.

– I Norrbotten är syftet kompetensförsörjning. Vi har inte riktigt tänkt i de banorna, utan fokuserar på ledarskapsfrågor och möjligheter att träffa andra i samma situation, säger Gunilla Lindner, affärsutvecklare vid Västerbottens Handelskammare.

Nytt nätverk nästa år

Ett 40-tal ledare i olika åldrar upp till 40 år har hittills deltagit i två träffar, vars upplägg byggde på deltagarnas egna önskemål.

– Vi tog upp bland annat upp konflikthantering, karriärstege och presentationsteknik.

Målet är att anordna 5–6 träffar på ett år, och kommande träff i Örnsköldsvik ska handla om hur man leder i ledningsgrupp samt om komplicerade personalfrågor.

Ambitionen är att starta en ny grupp nästa år.

– Grundtanken är att det första nätverket ska leva vidare. Vissa finner varandra mer än andra, så det kan bli mindre grupperingar, säger Gunilla Lindner.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag