Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Utan Mamma – med SM-seger

UF-företaget Utan Mamma från Dragonskolan i Umeå vann kategorin Bästa Webb vid SM i Ungt Företagande (UF). På sin webbsajt säljer företaget en guide till vuxenvärlden.

Juryns motivering löd:

”En professionell, enkel och tilltalande sida med en välutvecklad och snygg kod, som gör att sajten fungerar bra på alla plattformar. Den har en bra balans mellan information och inspiration. Den väcker intresse och leder garanterat till köp!”

Och visst har boken sålts.

– Vi trodde att det skulle bli svårt att bli av med de första 50 böckerna. Nu har vi sålt 225 ex och upplagan är slut. Det är vi otroligt nöjda med, säger Josefin Sandström, en av fyra personer i Utan Mamma.

Handbok för curlade

Boken ger handfasta råd och tips om alltifrån tvätt och städning till hur man får ekonomin att gå ihop. Företagsidén kläcktes när de fyra ungdomarna trodde att de hade en paus i sin brainstormning

– Vi hade fastnat i funderingarna på en affärsidé och började prata om vad vi skulle göra efter studenten. Det slog oss att vi inte riktigt visste hur vi skulle klara oss själva. Vi förstod att vi skulle kunna hjälpa andra med samma sak, det är ju många ungdomar som blir curlade.

Webbsajten har kodats på egen hand av en av killarna i UF-företaget.

– Tanken var att webbsidan skulle vara enkel och stilren och avspegla den enkla informationen i boken, säger Josefin Sandström.

Mer information:

Läs mer på Utan Mammas webbplats.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag