Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Indeaxtor

Foto: Fredrik Olofsson

Youtube och Spotify arbetssätt för teknikföretaget Indexator

Det världsledande teknikföretaget Indexator i Vindeln utanför Umeå har enbart det senaste året anställt ett 50-tal personer, varav många kvinnor. Youtube och Spotify är två av flera vägar till nya medarbetare.

Verksamheten vid Indexator är uppdelad i två områden. Här tillverkas dels rotatorer för skogsbruk och annan materialhantering, dels Rototilt, en innovation som kombinerar roterande och tiltande rörelser hos grävmaskiner.

— Vi har haft en rejäl ökning inom Rototilt och förra året ökade vi med närmare 50 procent. Även prognoserna för den närmaste framtiden är positiva, säger kommunikationschef Per Norell.

Värdefull film


Fortfarande finns ett omedelbart behov av ingenjörer inom produktionsteknik och konstruktion.

— Det är en utmaning att hitta den kompetensen idag, och dessutom söker fler företag samma kompetens. Ett sätt att hävda sig i konkurrensen är den informationsfilm om arbetet vid Indexator som företaget lagt ut på Youtube. Den används bl.a. i mötet med skolelever och studenter.

— Filmen är ett sätt att förmedla en känsla av Indexator som företag och hur medarbetare uppfattar oss som arbetsgivare, vårt arbete med jämställdhet och vårt omfattande värdegrundsarbete som vi kallar Indexator-filosofi, säger Per Norell.

Favoritmusik


Ytterligare ett sätt att kommunicera är den Spotifylista, "Indexator Favorites" som skapades i fjol. Låtarna är utvalda efter en intern omröstning på företaget.

— Vi försöker att bygga värden på nya sätt, som grundas på interaktivitet och samhörighet. De mjuka värdena är viktiga, säger Per Norell.

— Till viss del har vi geografin emot oss, och det gör det än viktigare att visa att Indexator är ett modernt, attraktivt och innovativt företag. Vi ska helt enkelt vara Nummer 1.

Mer information:

Läs mer om Indexator på deras webbplats eller se filmen om Indexator här.

Text: Claes Björnberg, på uppdrag av Umeå kommun.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag