Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

TEDxUmeå ger föreläsningar av hög klass

TEDx-arrangemangen har blivit en stor succé över hela världen med föreläsningar av hög kvalitet. I april är det dags för Umeås andra TEDx, den förra för två år sedan blev snabbt fullbokad.

Den 23 april 2015 arrangeras det andra TEDx-eventet i Umeå. Den här gången på Sliperiet, en mötesplats för thinkers and makers på Umeå universitets Konstnärligt Campus.

Målet med TEDxUmeå är att dela kunskap och sprida goda idéer – men även att med allt högre kvalitet på evenemanget befästa och förstärka Umeås position som en progressiv förebild.

Visar på Umeå spjutspets

TEDxUmeå vill visa på att det i Umeå finns människor, företag, forskare, kulturaktörer och många fler med idéer, kunskap och budskap som vill förändra världen. Årets TEDxUmeå följer inte ett på förhand givet tema – utöver det självklara att föreläsningarna på scenen kommer skapa aha-upplevelser och erbjuda nya idéer, teorier och synvinklar.

TEDxUmeå presenterar 2015 ett antal internationella, nationella och lokala föreläsare från en rad områden – där alla har gemensamt att de verkar längts fram i utvecklingen. Redan idag kan några av föreläsarna presenteras: Rochelle King, Global head of design på musikpionjären Spotify och tidigare Netflix och Ambra Trotto från Interactive institute.

Förutom att ta del av eventet på plats kan man följa TEDxUmeå i direktsändning via en rad noder, bland annat en på Umeå universitet.

Mer information:

Läs mer på TEDxUmeås webbplats.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag