Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida
Besökare
IKEA, fasad

Ikea, Ikano Retail Centres och Umeå skriver avsiktsförklaring

Ikea och Ikano Retail Centres har skrivit på en avsiktsförklaring om köp av mark för framtida etablering av ett Ikea-varuhus och köpcentrum i området Entré Syd. Reservationen av mark är ett första steg i det långsiktiga arbetet att skapa ökad tillgänglighet för god heminredning till låga priser för de många människorna i Umeåregionen.

Markreservationen är begränsad till tre månader efter att detaljplanen för området har vunnit laga kraft, men längst till 31 december 2013. Priset för marken är 110 miljoner kronor.

— Jag är väldigt glad över att Ikea nu tar detta första steg mot en etablering av verksamhet i Umeå. Ikea är efterlängtat av umeborna. Från kommunens sida ska vi fortsätta att underlätta för etableringen, säger Lennart Holmlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

— Vi tror på en positiv utveckling i Umeåregionen och ser att heminredningsintresset här är stort. Vi är glada över att inleda ett positivt samarbete med Umeå kommun. Bland annat delar vi synen på att hållbarhetsfrågorna är viktiga, säger Peter Agnefjäll, vd för Ikea Sverige.

— Det finns en marknad för både Ikea och ett köpcentrum här. Vi är glada att kunna planera det med Ikea, säger Jan Kristensson, vd för Ikano Retail Centres.

Mer information:

Ylva Magnusson
pressansvarig
Ikea
0733-531297
mejl

Jan Kristensson
vd, Ikano Retail Centres
070-531 95 90
mejl

Lennart Holmlund (S)
kommunstyrelsens ordförande
Umeå kommun
090-16 12 01
070-550 47 85
mejl

Jörgen Boman
pressinformatör
Umeå kommun
090-16 11 24
070-669 00 10
mejl

Umeå kulturhuvudstad
Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet