Startsida Umeå kommun

Bussig sommar —
upptäck Umeå med buss

Visserligen är sommaren slut men du kan fortfarande vara extra bussig!Se stan från ett annat perspektiv och testa hur det kan vara att åka buss till ställen som du vanligtvis tar bilen till. Upptäck fördelarna med bussen samtidigt som du gör en insats för miljön!

Japp, jag vill testa bussen! Vart kan jag åka?

Umeå vimlar av fantastiska besöksmål. Vi har skapat en karta där du hittar några förslag på ställen som du kan besöka med buss. Där kan du läsa vilken hållplats du kliver av på och vilka busslinjer som går dit.

karta för #bussigsommar

Klicka på kartan.

Du hittar fler besöksmål på turistguiden Visit Umeås webbplats. Om du inte hittar någon information om hur du tar dig dit med buss kan du skriva in adressen i lokaltrafiken Ultras reseplanerare. Där finns också tidtabeller och biljettinformation.

Besöksmål på Visit Umeå

Planera din resa med Ultra

Fota och vinn — tagga #bussigsommar

#bussigsommar

Dela med dig av dina sommarutflykter med buss och var med och tävla om fina priser!

Fotografera och lägg ut på Instagram eller Facebook när du gör utflykter med buss i sommar. Tagga med #bussigsommar och beskriv gärna vad du tycker är fördelen med att ta bussen till ditt besöksmål.

För att delta i tävlingen behöver ditt inlägg eller din profil vara offentlig. Du kan tävla med flera bidrag. Använd också gärna #umeå och #greenumea så att fler hittar till ditt bidrag.

Tävlingen är nu avslutad och vinnarna tillkännages på den här sidan inom kort.

 

Umeå kommun satsar för klimatet!

Bussig sommar är en del av Umeå kommuns klimatarbete och genomförs i samarbete med Ultra och Visit Umeå, i syfte att inspirera fler att resa mer med buss. Utöver det är sex bilåkande hushåll "ambussadörer" och kommer att använda bussen till sina utflyktsmål istället för bil i sommar.  Ambussadörerna har fått periodkort på bussen och ska återkoppla sina erfarenheter efter sommaren som en del i utvärderingen. #ambussadör

Läs mer om klimatarbetet

Kontakt

Anna Gemzell
projektledare
090-16 16 96
mejl

Ida Lundström
trafikplanerare
090-16 53 54
mejl

www.umea.se/bussigsommar

Sidan har granskats 2017-09-11

Sidans kortadress: www.umea.se/bussigsommar

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.