Startsida Umeå kommun
#bussigsommar Tre barn väntar på bussen i en busskur

Ett av de vinnande bidragen i fototävlingen.

Bussig sommar – Upptäck Umeå med buss

Visserligen är sommaren inte här riktigt än med du kan ändå vara extra bussig! Se stan från ett annat perspektiv och testa hur det kan vara att åka buss till ställen som du vanligtvis tar bilen till. Upptäck fördelarna med bussen samtidigt som du gör en insats för miljön!

Tävlingen är avgjord!

Under sommaren 2017 fanns möjlighet att delta i en fototävling som uppmuntrade till att resa med buss till utflykten. Deltagarna fotograferade och lade ut bilder på Instagram eller Facebook och taggade sedan bilderna med #bussigsommar.

Tävlingen avslutad och här nedanför presenteras vinnarna. Vi vill tacka våra bussiga resenärer och ambussadörer för deras bidrag till ett grönare Umeå! Vi vill även tacka våra samarbetsparter Umeå lokaltrafik, Bildmuseet, Visit Umeå och Navet som har bidragit med priser i tävlingen. 

Vinnare

@janneochlisa får ett prispaket från Bildmuseet

@liisdotter får en familjebiljett Navet

@crillet1 får en familjebiljett Navet

@camizz80 får en familjebiljett Navet

@kamiio får en goodiebag från Visit Umeå

@oliviaalm går en goodiebag från Visit Umeå

Alla vinnare får också periodkort på Umeå lokaltrafik för att fortsätta upptäcka Umeå med buss, till vardags och för nya äventyr.

Vinnarna kontaktas av Umeå kommun.

Jag vill också testa bussen! Vart kan jag åka?

Umeå vimlar av fantastiska besöksmål. Vi har skapat en karta där du hittar några förslag på ställen som du kan besöka med buss. Där kan du läsa vilken hållplats du kliver av på och vilka busslinjer som går dit.

karta för #bussigsommar

Klicka på kartan.

Du hittar fler besöksmål på turistguiden Visit Umeås webbplats. Om du inte hittar någon information om hur du tar dig dit med buss kan du skriva in adressen i lokaltrafiken Ultras reseplanerare. Där finns också tidtabeller och biljettinformation.

Besöksmål på Visit Umeå

Planera din resa med Ultra

Umeå kommun satsar för klimatet!

Bussig sommar är en del av Umeå kommuns klimatarbete och genomförs i samarbete med Ultra och Visit Umeå, i syfte att inspirera fler att resa mer med buss. Utöver det är sex bilåkande hushåll "ambussadörer" och kommer att använda bussen till sina utflyktsmål istället för bil i sommar.  Ambussadörerna har fått periodkort på bussen och ska återkoppla sina erfarenheter efter sommaren som en del i utvärderingen. #ambussadör

Läs mer om klimatarbetet

Kontakt

Anna Gemzell
projektledare
090-16 16 96
anna.gemzell@umea.se

Ida Lundström
trafikplanerare
090-16 53 54
ida.m.lundstrom@umea.se

www.umea.se/bussigsommar
Europeiska unionen, Europeiska regionala utvecklingsfonden

Projektet genomförs med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Vi är en del av Green Umeå

Sidan har granskats 2018-03-28

Sidans kortadress: www.umea.se/bussigsommar

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.